Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En ung kvinne med briller

Råd og tips

Statistikken viser at jeg ligger etter lønnssmessig. Hva kan jeg gjøre?

5. des. 2018

Du bør ta kontakt med din nærmeste leder og be om en lønnssamtale.

Ta samtalen

Lønnssamtalen er ikke en lønnsforhandling, men en prat med lederen din om hvordan du utfører oppgavene dine og hva som skal til for å få ny lønn og nye oppgaver.

Ulike grunner

Hvis bedriften har en vanskelig periode og dårlig økonomi kan det være den enkle forklaringen på hvorfor du ikke har fått lønnsøkning på en stund.

Noen ganger ligger det mer bak.  Kanskje måten du gjør jobben din på har noen feil eller mangler.

Få tilgang til Teknas lønnsstatistikk

Ditt beste forhandlingskort til lønnsforhandlingen er å se hva andre med din bakgrunn tjener. Med en av landets beste bank- og forsikringsavtaler, juridisk bistand og mye mer lønner det seg å være medlem i Tekna.

Det er ikke lett å rette opp feil hvis man ikke helt vet hva som er feil.  Hvis du tror at det kan være problemet, er det lurt å høre om din tillitsvalgte kan bli med deg i samtalen.

Den tillitsvalgte har taushetsplikt. Hen er med som en støtte og et ekstra sett øyne og ører som kan følge med på hva som sies. Du må selv føre ordet i lønnssamtalen.

Det er også viktig at du forbereder deg. Vi har en film som viser hva en lønnssamtale kan være og hvordan du bør gå frem. Det tar 10 minutter å se filmen og det er vel verdt det. Lykke til!

Lønnssamtalen

Hva tjener du i forhold til andre?

Lurer du på hvordan din lønn ligger an i forhold til andre på ditt nivå? 

Har du spørsmål om lønn? Vi hjelper deg!

 Finn svar blant våre ofte stilte spørsmål og beste råd, for at du skal få lønnen du fortjener. 

Les også