Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Person står ovenfor et veiskille
Hjelp, hvor begynner jeg å lete etter jobb?

Råd og tips

Hvor finner jeg jobbene?

Publisert: 15. okt. 2021

Annonsert rekruttering er prosessen hvor arbeidsgiver prøver å tiltrekke seg personer til å søke på en stilling, som regel etter en god vurdering av virksomhetens kompetansebehov.

Stillings- og kravspesifikasjonen skal ideelt ligge til grunn for utformingen av utlysningen. Men det er langt fra alle virksomheter som følger en slik prosedyre. Det gjør at det i noen tilfeller er litt tilfeldig hva som står i annonsen. 

Hvor finner jeg de utlyste stillingene? 

Her følger en oversikt over steder du kan finne utlyste stillinger. Her kan du registrere deg og legge inn din CV og annen relevant informasjon. Det er stadig flere arbeidsgivere og rekrutterere som aktivt bruker LinkedIn når de leter etter kandidater. 

Vi anbefaler at du tar deg tid til å gjennomgå alle ledige stillinger, og ikke stoler på at bestemte søkeord skal fange opp alt som er av interesse for deg. Det er ikke alle arbeidsgivere som er like bevisste på å knytte stillingen opp mot riktige søkeord. 

Det er også mange muligheter som ikke blir annonsert, les mer om jobbsøking i det uformelle jobbmarkedet

Skrive søknad og CV

Når du har funnet en stilling du ønsker å søke på må du både lage en CV og skrive en god søknad. 

Les også