Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Ung kvinne studerer

Tema: Forskning

Doktorgrad i en bedrift

Oppdatert: 2. sep. 2021 Streaming

Er du nysgjerrig på hva det vil si å ta en doktorgrad i en bedrift og hvilke muligheter det gir? På dette arrangementet skal vi se nærmere på hva en Nærings-ph.d. er og vise frem eksempler på hvordan havbruksbransjen har benyttet ordningen.

En Nærings-ph.d. er et samarbeid mellom en bedrift, og et universitet eller en høyskole om å gjennomføre et doktorgradsprosjekt. Prosjektet skal utføres av en ansatt og skal være relevant for bedriften.

På dette seminaret ser vi nærmere på hvilke muligheter ordningen gir for deg som ønsker å ta en doktorgrad, og for bedriftene som ønsker å bygge intern kompetanse gjennom et doktorgradsprosjekt.

Tema vil bla være: - Hvordan kan man få tatt en Nærings-ph.d.? - Hva er fordelene for bedriften og for kandidaten? - Hvorfor bør bedrifter i havbruksnæringen og andre bransjer benytte seg av ordningen?

Program:

  • Kari Thyholt, prosjektkoordinator og fagansvarlig i NCE Aquatech Cluster, forteller om erfaringer fra ordningen og du får vite mer om "Brohode Havbruk 2050"
  • Lisbet Straume, rådgiver i Forskningsrådet forteller om søknadsprosessen
  • Erfaringer Turid Rustad, professor på NTNU og veileder fra akademia-siden.
  • Erfaringer fra Kathrine Five, nærings-ph.d i Nutrimar

"Brohode Havbruk 2050", er et NFR-prosjekt ledet av NTNU Oceans som stimulerer til samspill mellom næringsliv, videregående skole, universitet og offentlig forvaltning. Et av målene i prosjektet er å bygge opp forskningsbasert kompetanse i havbruksbransjen, og et av arbeidsområdene er derfor rettet mot Nærings-ph.d. ordningen. "Brohode Havbruk 2050" samler blant annet erfaringer og sprer informasjon om ordningen, samt stimulerer til flere prosjekter i samarbeid mellom havbruksbransjen og NTNU.

Seminaret er et samarbeid mellom Tekna forskerne, Tekna Havbruk og fiskehelse og NCE-AquaTech Cluster.

Tekna Forskerne

Er du stipendiat eller forsker, eller bare spesielt interessert i forskning og innovasjon, er Tekna Forskerne nettverket for deg. Vi arrangerer en rekke faglige seminarer innenfor alt fra forskningsformidling og visualisering av forskning til webinarer av typen «I’ve got a PhD – what now?»  Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Tekna Havbruk og Fiskehelse

Tekna Havbruk og fiskehelse jobber for nettverksbygging og et faglig tilbud til alle som jobber innenfor eller har interesse for havbruksnæringen. Vi mener god bruk av kompetanse, tverrfaglighet og teknologi kan løse mange av utfordringene i havbruket, og gjøre næringen mer bærekraftig samt skape trygge arbeidsplasser. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket