Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Mette Meinert og Anja Røyne
Foto: Sofie Holberg

Tema: Forskning

Hvordan lykkes på disputas

Oppdatert: 6. mai 2024 Streaming

Er du blant dem som begynner å se at datoen for prøveforelesning og selve disputasen, nærmer seg? Vi har invitert Anja Røyne til å gi deg tips og triks til hvordan du best kan forberede deg til prøveforelesningen og til disputasen.

Anja snakker om:

  • Hvordan lage en god presentasjon og fortelle historien om din forskning
  • Råd om den praktiske gjennomføringen av disputasen

Om Anja Røyne

Anja er fysiker, forsker og foreleser på Universitetet i Oslo. Hun var tidligere aktiv på bloggen Fysikk og fascinasjon, men begynte etter hvert å skrive lengre tekster som blant annet ble til bøkene "Varm klode, kaldt hode" og "Menneskets grunnstoffer".

Opprinnelig har hun en bachelor i miljøfysikk fra NMBU, en master i fysikk fra Sydney, som endte opp med en doktorgrad på UiO. Hun er i dag førstelektor på Fysisk institutt og Kurt (kompetansesenter for undervisning i realfag og teknologi).

Tekna Forskerne

Er du stipendiat eller forsker, eller bare spesielt interessert i forskning og innovasjon, er Tekna Forskerne nettverket for deg. Vi arrangerer en rekke faglige seminarer innenfor alt fra forskningsformidling og visualisering av forskning til webinarer av typen «I’ve got a PhD – what now?»  Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også