Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av hender som skiver på et keyboard med futuristiske iconer som flyter i luften

Tema: Forskning

Visualisering av forskning

Publisert: 28. mai 2020 Streaming

Et bilde sier mer enn tusen ord - dette gjelder også for forskning! På dette nettseminaret viser vi hvordan du på best mulig måte kan få frem og underbygge budskapet ditt ved hjelp av visuelle virkemidler.


Holder du på med en masteroppgave, skriver du på en vitenskapelig artikkel eller skal du presentere forskningen din på en konferanse? Det visuelle er vel så viktig som teksten du skriver.

Vi har invitert Ole Andreas Alsos, instituttleder ved Institutt for Design, NTNU, utdannet sivilingeniør i datateknikk og med doktorgrad i datateknikk og informasjonsvitenskap til å gi oss sine beste tips og triks.

Er du interessert i forskning og innovasjon?

Tekna Forskerne er et nettverk for deg som er stipendiat, forsker eller spesielt interessert i forskning og innovasjon. Vi arrangerer gratis webinarer og seminarer og jobber for gode vilkår innen forskning. Nettverket er kun for medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta.

Andre innleder, Tom Gabriel Johansen, er informasjonsdesigner og parter i  InfoDesignLab AS. Tom har bla med sitt selskap, hatt hovedansvaret for visualiseringen av FNs klimarapport i 2018. Tom kommer til å vise oss noen eksempler og fortelle om det å visualisere faktabasert kunnskap på tvers av faglig ståsted.

Se opptak:

 

Tekna Forskerne

Er du stipendiat eller forsker, eller bare spesielt interessert i forskning og innovasjon, er Tekna Forskerne nettverket for deg. Vi arrangerer en rekke faglige seminarer innenfor alt fra forskningsformidling og visualisering av forskning til webinarer av typen «I’ve got a PhD – what now?»  Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket