Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Molton Salt reactor

Energibloggen

Små kjernereaktorer

Tekst av Tove Rodahl 11. sep. 2019 Streaming

Se opptak: Presentasjon av den «vennligere» reaktorteknologien: saltsmeltereaktorer

Det unge danske selskapet Seaborg Technologies satser på utvikling av små kjernereaktorer basert på saltsmeltereaktorteknologi (The Compact Molton Salt Reactor).

Bak Seaborg Technologies står av noen unge fysikere, kjemikere og ingeniører med en felles visjon om bærekraftig og billig kjernekraft. De har bakgrunn fra Niels Bohr Institute, CERN, European Spallation Source og DTU Center of Nuclear Technologies. Selskapet har fått mye oppmerksomhet i Danmark.

En av gründerne bak Seaborg Technologies, Eirik Eide Pettersen, kom og fortalte om teknologien og mulighetene. Han står på Forbes liste over verdens 30 mest vellykkede under 30 år innen næringsliv og industri.

Teknologien er tryggere, billigere og har et mindre avfallsproblem enn tradisjonell kjernekraft. Avfallet er heller ikke veldig egnet til våpen.

Se opptak fra det spennende foredraget hans:

Det var Faggruppe for Energi, Industri og Miljø (FEIM) som arrangerte og inviterte. FEIM har streamet en rekke av sine arrangementer som du kan finne i opptak.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer