Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Byggeplassarbeidere i verneutstyr på taket av et stort bygg

Tema: Bygg

Framsikt 2050 - del 1

Oppdatert: 19. feb. 2021 Streaming

Når vi våkner opp i 2050, har vi lykkes i å endre samfunnet til å bli bærekraftig og nådd 1,5-gradersmålet? Eller – har vi satt det grønne skiftet på vent?

Den rykende ferske rapporten Framsikt 2050 innledes med dette spørsmålet. Det er Sintef Community som står bak scenarioarbeidet som ligger til grunn for rapporten.

Fire scenarier er skapt av høy og lav grad av påvirkning fra de to usikkerhetene: klima og teknologi.
Her kan du se en fin liten film som oppsummerer scenariene:

Tekna Bygg og anlegg inviterte til foredrag med utgangspunkt i scenarierapporten fra ulike aktører i byggebransjen. Tor Børre Mosland i fra Tekna introduserte de fire foredragsholderne fra henholdsvis forskning, byggherre, rådgivende ingeniører og arkitektene.

Siri Hunnes Blakstad fra SINTEF Community presenterte rapporten og forklarte hvorfor den er et viktig verktøy for bransjen:

 

Trond Simonsen fra ENTRA ASA betraktet rapporten fra en byggherre ståsted og snakket om hvor vi står i dag og hvor vi er på veg:

Ketil Søyland fra Norconsult representerte rådgivende ingeniører og snakket om hva bransjen må gjøre for å bidra til nullutslippssamfunnet i 2050:Stein Stoknes fra FutureBuilt representerte arkitektene og snakket om hvordan bransjen kan ruste seg for fremtiden:Tor Børre og Siri oppsummerte kort og inviterte til andre og siste del den 18.ende februar.

 

Her kan du lese mer og melde deg på del 2 (18.02.21).

Tekna Klima

Tekna Klima er et nettverk som jobber for å skape tverrfaglige møteplasser, formidle forskning og gi et faglig tilbud til medlemmer som engasjerer seg i klimaendringer. I tilpasningen til klimaendringene er det viktig å bruke vitenskapelig og teknologisk innsikt fra mange fagområder og bransjer, som kan dra nytte av hverandre gjennom felles møteplasser, utveksling av kunnskap og nettverksbygging. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også