Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Anne Cathrine Hunstad

Aktuelt

Sterk pågang etter juridiske tjenester

Publisert: 17. feb. 2023

Teknas juridiske avdeling opplever den største pågangen fra medlemmer siden oljekrisa i 2015. – Det er en spesiell tid, preget av et godt arbeidsmarked og lønnsforventninger hos medlemmene, kombinert med usikkerhet i flere virksomheter, sier leder av Teknas juridiske avdeling Anne Cathrine Hunstad.

I 2022 registrerte den juridiske vakten hos Tekna 7235 henvendelser fra medlemmer. Dette er det høyeste antallet siden oljekrisa i 2014 – 2015, da nedbemanninger og oppsigelser preget store deler av industrien.

–  Våre medlemmer er ettertraktet, og arbeidsmarkedet er godt. Dette har blant annet resultert i rekordmange henvendelser om arbeidsavtale og jobbkontrakter, sier leder for juridisk avdeling Anne Cathrine Hunstad.

Podkast: Arbeidsavtalen - hør dette før du skriver under

Les også: Sjekkliste for arbeidskontrakt

Lønnsforventninger og usikkerhet

Hunstad forteller at det også er en økning i henvendelser knyttet til lønn og lønnsforhold.

– Vi har en økning i henvendelser knyttet til lønn. Mange av medlemmene har opplevd at de i flere år gjennom pandemi og vanskelige tider har vist ansvarlighet ved å godta beskjeden lønnsutvikling. Nå som mange bedrifter går bra, ønsker medlemmer å få uttelling lønnsmessig, sier hun.

Samtidig har økende renter, strømpriser og inflasjon skapt usikkerhet i deler av arbeidslivet.

– Vi står i en tid der det på den ene siden går veldig bra, men der det på den andre siden er noen varsellamper som begynner å blinke. Selv om arbeidsmarkedet er veldig bra, ser vi et noe økende antall henvendelser knyttet til omorganiseringer, oppsigelse og fratredelsesavtaler, sier Hunstad.

Vår lønnsstatistikk er ditt beste verktøy når du skal vurdere eller forhandle din egen lønn. Sjekk selv hvordan du ligger an! 

 

 

Les også