Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Profilfoto av Christel Kirkøen, juridisk rådgiver, Tekna kommune

Aktuelt

Enighet mellom Tekna og Samfunnsbedriftene om Energiavtale II

Publisert: 8. juni 2021

- Vi er fornøyd med at lønnsforhandlingene vil gjennomføres lokalt i den enkelte energibedriften i tråd med Energiavtale II. Det er viktig for Tekna at sentrale parter ikke legger føringer på de lokale kollektive forhandlinger, slik at energibedriftene kan bruke lønn som et middel for å beholde og rekruttere høy og riktig kompetanse, sier forhandlingsleder fra Tekna, Christel Kirkøen.

Tekna og de andre foreningene i Energiavtale I og II ble mandag ettermiddag enige med Samfunnsbedriftene i mellomoppgjøret 2021. Forhandlingene om Energiavtalene er forbundsvise, og Tekna forhandler selv med Samfunnsbedriftene og ikke via en hovedsammenslutning.

I Energiavtale II er det kun lokale kollektive forhandlinger for våre medlemmer. Det er viktig for Tekna at det ikke legges sentrale føringer på de lokale forhandlingene. Det er en forutsetning for å komme til enighet sentralt i et mellomoppgjør.

Tariffområdet består av kommunale og interkommunale energibedrifter, og våre medlemmer har samfunnskritiske funksjoner som de har opprettholdt også i koronaåret.

Les mer om lønnsoppgjørene her

- Vi har en forventing om at medlemmene sikres en klar reallønnsvekst i de lokale forhandlingene der bedriftene går godt, sier Kirkøen.  

Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør. Øvrige grupper uten akademisk utdanning er omfattet av Energiavtalen I og der har partene blitt enige om en sentral ramme på 2,8 %, som inkluderer de sentrale tilleggene, overhenget fra i fjor og anslått glidning for 2021.

Les også