Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Forhandlingssjef Christel Kirkøen fra Tekna (til venstre) og Barbro Noss fra Samfunnsbedriftene.

Aktuelt

Enighet mellom Tekna og Samfunnsbedriftene om Energiavtale II

Publisert: 30. mai 2023

Tekna og de andre foreningene i Energiavtale I og II ble tirsdag 30.mai enige med Samfunnsbedriftene i mellomoppgjøret 2023. - Det er viktig for Tekna at sentrale parter ikke legger føringer på de lokale kollektive forhandlingene, sier forhandlingsleder i Tekna, Christel Kirkøen.

Tekna og de andre foreningene i Energiavtale I og II er enige med Samfunnsbedriftene i mellomoppgjøret 2023. Forhandlingene om Energiavtalene er forbundsvise, og Tekna forhandler selv med Samfunnsbedriftene og ikke via en hovedsammenslutning.

- Vi er fornøyd med at lønnsforhandlingene vil gjennomføres lokalt i den enkelte energibedriften i tråd med Energiavtale II. Det er viktig for Tekna at sentrale parter ikke legger føringer på de lokale kollektive forhandlinger, slik at energibedriftene kan bruke lønn som et middel for å beholde og rekruttere høy og riktig kompetanse, sier forhandlingsleder fra Tekna, Christel Kirkøen.

I Energiavtale II er det kun lokale kollektive forhandlinger for Teknas medlemmer. Det var derfor en viktig forutsetning for å komme til enighet sentralt i et mellomoppgjør at det ikke legges sentrale føringer på de lokale forhandlingene.  

- Tariffområdet består av kommunale og interkommunale energibedrifter, og våre medlemmer har samfunnskritiske funksjoner som de har opprettholdt også i koronaåret.

Les mer om lønnsoppgjørene her

- Vi har en forventing om at medlemmene sikres en reallønnsvekst i de lokale forhandlingene der bedriftene går godt, sier Kirkøen.  

Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør. Øvrige grupper uten akademisk utdanning er omfattet av Energiavtalen I og der har partene blitt enige om en sentral ramme på nivå med det som ble resultatet i offentlig sektor.

Partene er også enige om å jobbe sammen for å fremme seniorpolitikken i bedriftene.

Les også