Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lars Olav Grøvik foran Stortinget med seriøs blikk

Aktuelt

- Skuffet over at firerkravet fjernes

Publisert: 5. okt. 2021

Tekna er skuffet over at firerkravet i lærerutdanningen blir fjernet med den nye regjeringen. – Vi hadde håpet at den nye Støre-regjeringen ville signalisert at kompetanse skulle vektlegges sterkere, sier Tekna-president Lars Olav Grøvik.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har i regjeringsforhandlingene gått inn for å fjerne firerkravet i matematikk. Også SV går inn for å fjerne kravet. Karakterkravet som ble innført av Erna Solberg-regjeringen i 2016 har vært gjenstand for mye debatt.

- Det er synd at firerkravet nå fjernes. Det har vært alt for mye politikk og for lite fakta i debatten om firerkravet. Rekrutteringstall til læreryrket brukes på ulik måte, avhengig av hvem du snakker med, sier leder av Tekna, sier Grøvik.

Han påpeker at firerkravet bare gjelder for den enkleste matematikken, de praktiske matematikkfagene, men at dette ikke har kommet godt nok fram i debatten.

- Vi mener gode lærere i klasserommet er avgjørende for fremtiden. Firerkravet har vært en del av løsningen, men ikke alene. Lærere trenger bedre rammebetingelser hvor lønn, arbeidsforhold og faglig utvikling er en del av motivasjonen og rekrutteringen til faget. Kommer dette på plass vil debatten om firerkravet bli overflødig, sier Grøvik.

 

Les også