Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
To jenter feirer i idretten
Hva er det som egentlig driver oss mot et mål?

Råd og tips

Hva er egentlig drivkraft

Publisert: 23. mars 2022 Podkast

Drivkraft er det som engasjerer oss og det vi tror på. Kjenner du din drivkraft? Hør Mestringspodden og finn ut mer.

- Drivkraft kan ses på som motoren bak motivasjonen. Mange ser på drivkraft som det som driver oss til et mål. Men dette er litt for snevert. Da glemmer vi selve reisen som kanskje er enda viktigere. Det er på veien at læring, utvikling og mestring skjer. Derfor må vi også finne drivkraften på veien mot mållinjen, sier psykolog Carina Carl.

Veien er målet

Christoffer Røneid
Christoffer Røneid studerer fysikk og matematikk ved NTNU


Christoffer Røneid studerer fysikk og matematikk ved NTNU i Trondheim. Han er en av studentene som deler sine tanker om drivkraft i episoden. Han er enig med Carina og finner verdi i prosessen og veien mot mål han setter seg.

- Selve målet er jo bare et mål du har for å motivere deg for å bli bedre. Veien til målet er jo alt! All tid og arbeid du har lagt ned for å komme deg til målet, sier Christoffer.

Din drivkraft er unik


Psykolog Carina forteller at drivkraften din er unik for akkurat deg og din personlighet. Det er knyttet til deg som person og din opplevelse av mening og formål med det du drives mot.

- Drivkraften, eller meningen du opplever som gir retning, blir da motoren bak en aktiv handling. Så har du noen egenskaper unike for deg som stimulerer drivkraften videre, sier Carl.

Hvordan finne drivkraft i studiene?


I episoden får vi høre mer om hvordan studenter kan finne sin drivkraft knyttet til studier. Og hvis du er usikker på hva din drivkraft er, får du også tips til hvordan du kan finne den.

- For å finne drivkraften din kan du tenke tilbake på utfordrende situasjoner som du har mestret? Hva drev deg og hva gav deg en meningsfull retning for handling og hvilke egenskaper tok du i bruk for å håndtere situasjonen?, spør Carl i episoden.

Lær mer om drivkraft i Mestringspodden!

Mestring og mental helse

Vi har flere lavterskeltilbud som hjelper våre studenter med å takle stress og utfordringer i hverdagen.