Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Sunniva Bjelland Strømseng
Sunniva Bjelland Strømseng bruker HOLD som en motivasjon til å legge bort mobilen i blant.

Aktuelt

Sunniva vant HOLD-konkurransen

Publisert: 6. okt. 2021

NTNU-student Sunniva Bjelland Strømseng stakk av med seieren i HOLD-konkurransen, hvor hele 2250 studenter deltok.

Konkurransen var et samarbeid mellom Danske Bank og Tekna. I løpet av september 2021 kunne alle Teknas studenter bruke sine opptjente Hold-poeng på lodd i vår BSU-konkurranse. 1. oktober trakk Hold en vinner, som får opprettet en BSU-konto med 10 000 kroner.

– Noen vinner «aldri» - hvordan er det med deg?

– Jeg pleier aldri å vinne noe!

– Hva var din første reaksjon da du fikk vite at du hadde vunnet?

– Først ble jeg kjempeglad, og begynte å skjelve litt. Men så ble jeg litt mistenksom og lurte på om det var scam, så jeg ringte Tekna og fant ut av det. Når jeg fant ut at det var ekte ble jeg veldig glad, men turte nesten ikke helt å tro på det. Tror at det fremdeles ikke helt har gått opp for meg, det er ganske sykt å tenke på!

– Hvordan fikk du vite om denne konkurransen?

– Det var egentlig bare via HOLD-appen da jeg bruker den innimellom. Men jeg har aldri brukt poengene til noe annet enn konkurranser av og til, og det fungerte jo nå!

– Har du brukt Hold tidligere, og hva synes du om appen? 

– Bruker det litt hver uke og det fungerer jo greit som en motivasjon til å få deg til å legge bort mobilen og heller gjøre det du burde gjøre.

– Hvor og hva studerer du?

– Jeg studerer på NTNU Trondheim, og studerer fysikk og matematikk på fjerde året.

– Hvordan trives du her i Trondheim?

– Trives veldig godt her i Trondheim, og har bodd her i fire år.

– Hvis alt går som du vil, hva har du lyst til å jobbe med etter studiene?

– Da har jeg lyst å bli konsulent i et IT-selskap, tror jeg. Man får jobbet litt med forskjellige prosjekter og det tror jeg kan være spennende som første jobb.

– Tekna har mange tilbud til studentene sine, har du vært med på noe den siste tiden?

– Ikke sånn egentlig, jeg burde kanskje utnyttet medlemskapet mitt bedre sånn sett. Jeg har jo forsikringene og de første årene brukte jeg kræsjkursene for det de var verdt! Det var veldig greit.

– Visste du at vi har en avtale med Danske Bank - også for studenter? - hvis ja, er du kanskje allerede kunde?

– Nei det visste jeg faktisk ikke.

– Studenter pleier ikke ha så mye til overs hver måned, får du likevel spart litt til en buffer?

– Jeg har hatt sommerjobb hver eneste sommer og når jeg først flyttet hjemme ifra så fikk jeg en liten startgave fra mine foreldre som jeg er veldig takknemlig for. Så jeg har vært veldig heldig og det har gått fint for min del, samtidig som jeg prøver å være flink økonomisk og tenke over hva jeg bruker penger på eller ikke.

– Hadde du kommet i gang med BSU-sparing? - eller blir denne premien første innskudd ... ?

– Jeg har kommet litt i gang, men ikke spart veldig mye.

– Hvor kunne du tenke deg å bo etter studiene?

– Litt gira på å bo i Bergen egentlig, er jo ganske nært hjemme selv om jeg ikke vil flytte hjem til Karmøy. Men kan også være åpen for Oslo.

– Det kan være vanskelig å komme inn på boligmarkedet alene, og flere velger å kjøpe sammen, er dette noe du har tenkt på? 

– Jeg leier hos SiT nå i et 8-mannskollektiv. Men kjæresten min er ferdigstudert og bor nå i Bergen. Så forhåpentligvis når jeg er ferdig å studere så kan vi kjøpe sammen i Bergen.

– Har du til slutt noen gode økonomitips til andre studenter?

– Oi, hva skal det være... I begynnelsen når jeg flyttet til Trondheim, så førte jeg i et par måneder opp akkurat hva jeg brukte pengene på. Selv om jeg ikke gjør det nå, så tror jeg det hjalp meg å bli litt mer bevisst på hva pengene brukes til. Kjøpe brukt kan jo også være et tips for å spare penger. Men jeg vil ikke nødvendigvis si at jeg er kjempeflink til å spare penger.

Les også