Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Rebekka Lie
Rebekka Lie, studentleder i Tekna, er fornøyd med å ha fått flere gjennomslag i de nye tiltakene

Politisk

Nye tiltak for en bedre studiehverdag

Publisert: 15. des. 2020

Ekspertutvalget ledet av Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim annonserte nylig hvordan de skal bruke de 10 millionene ekstra til oppfølging av studenter som sliter psykisk.

– Studenters psykiske helse er viktig for Tekna Student, og vi har jobbet målrettet for å løfte utfordringene på den politiske dagsordenen. Vi var derfor veldig fornøyde da Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, i høst annonserte at det skulle bevilges 10 millioner ekstra til oppfølging av studenter, sier Rebekka Lie, studentleder i Tekna.

Lie forteller at Tekna Student har fått flere gjennomslag i de nye tiltakene, som hun håper skal tilrettelegge for en bedre studiehverdag.

Les også: Møtte statsråden: -Sats mer på studentenes psykiske helse

Noen av tiltakene:  

 • Systematisere informasjonsflyten.  
  Studentene skal få god og tidlig informasjon om eksamen, studieopplegg, sosiale tilbud og hjelpeapparat. Flere av våre studenter har rapportert til oss at de har alt for mange plattformer. Enkelte studenter har opptil 13 ulike plattformer å forholde seg til med forelesningsvideoer, innleveringer og generell informasjon. Vi håper at dette tiltaket vil gjøre informasjonsflyten bedre.  
 • Noe fysisk tilgang til lærestedene:  
  Dette gjelder så lenge smittesituasjonen ikke er så alvorlig at all fysisk tilgang må stenges ned. Vi mener det er viktig at lærestedene åpnes opp og at det legges til rette for mest mulig fysisk oppmøte.  
 • Tilrettelagt fysisk aktivitet:  
  Samskipnadene skal tilby alternative treningstilbud til studentene i samarbeid med andre aktører som studentidretten og lokale turlag.  
 • Bedre psykisk helse tilbud: 
  Samskipnadene må legge til rette for god tilgang til psykisk helsehjelp, i samarbeid med kommunen. Det er viktig at samskipnadene blir styrket nå som behovet for deres tilbud øker blant studentene. 

Les pressemeldingen fra kunnskapsdepartementet her

Les også