Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Studentleder i Tekna Christoffer Røneid gir råd om sommerlønn

Råd og tips

Dette bør du tjene i sommerjobben

Publisert: 19. okt. 2023

Er du på jakt etter sommerjobb? Teknas veiledning for sommerlønn 2024 er klar!

Tekna lager årlig lønnsstatistikk for sommerjobber. Over 1700 studenter som har studert i over ett år, og som har hatt en studierelevant sommerjobb, har svart om timelønnen.  Statistikken for 2023 er nå klar, og basert på denne har Tekna laget en veiledning for timelønnen for sommerlønn 2024, justert for hvor i studieløpet du er.

I år var snittlønnen på sommerjobb mellom 227 og 263 kroner i timen, avhengig av hvor i studieløpet man var. Neste år kan studentene i snitt forvente seg en timelønn på mellom 260 og 285 kroner.

- Vi sjekker nivået på sommerlønn fordi vi ser at mange studenter og bedrifter er usikre på hva lønnsnivået og markedsprisen for studenter i relevant sommerjobb bør være på. Statistikken gir oss et godt grunnlag for å lage en lønnsanbefaling for neste sommer, sier studentleder Christoffer Røneid.

Bruk statistikken

Røneid påpeker at anbefalingen bare er veiledende, men samtidig et nyttig verktøy når man skal forhandle om sommerjobben.

- Dette er selvsagt ikke et nivå man har krav på, og lønna avhenger av hvor relevant jobben er i forhold til utdanning og hvor lenge man har studert. Men vi ser at mange studenter har brukt statistikken og veiledningen til å få justert opp lønna, sier Røneid.

Vi ser at mange studenter har brukt statistikken og veiledningen til å få justert opp lønna

Han mener veiledningen er spesielt nyttig nå som det er stor kamp om å rekruttere studentene.

-  Det er stor kamp om studentene i Tekna-fagene. Det utdannes for få, og det er fortsatt mange ledige jobber. Dette påvirker selvsagt også lønnsnivået på sommerjobbene. Stadig flere bedrifter rekrutterer nyansatte som fortsatt er studenter. I 2022 hadde 79 prosent av studentene jobb før studieslutt. Sommerjobbene er en fin arena for kandidatene til å vise seg fram, sier Røneid.

I 2023 fikk en student med fire års studier i snitt 263 kroner i timen.  I 2024 er Teknas veiledning en timepris på 285 kroner.

 

Les også