Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Barn sitter foran en datamaskin og koder

Aktuelt

Inspirer til teknologi- og realfagsrekruttering

Publisert: 11. mars 2022

Dagens og fremtidens samfunn er helt avhengig av at flere velger teknologisk eller realfaglig kompetanse. En av Teknas viktigste oppgaver er derfor å bidra til at flere unge velger en teknologisk eller realfaglig utdanning.

I Oslo avdelingen jobber en egen gruppe Tekna-medlemmer akkurat med dette. Brenner du for teknologi og realfag og ønsker å inspirere fremtidens teknologer? Da ønsker vi deg med på laget.

Logo foreldreprat
"Foreldreprat" har samlet mange foreldre foran skjermen.

Realfag og utforskning

Faggruppen jobber å løfte opp temaer rundt teknologi, realfag, og læring hos barn og unge. Deres største prosjekt det siste året har vært webinarserien «Foreldreprat», som snakker til voksne om barn, realfag og teknologi.

Det er viktig å gi barn og unge gode arenaer for å utforske egen nysgjerrighet i møte med realfagene. Derfor jobber faggruppen med å lage egne arrangementer, i tillegg til at de også støtter eksterne prosjekter som introduserer barn for realfag og utforskning. Eksempler på dette er First Lego League, Lær Kidsa Koding og Hvorfor det?

Vi ønsker deg med på laget

Nå søker vi deg som har lyst til å skape realfagsengasjement, glede og mestringsfølelse hos barn og unge – eller lage tilbud til foreldre som trenger faglig påfyll. Høres dette ut som noe for deg? Send en epost til Kristin Salvesen om du har spørsmål eller ønsker å bidra.

For å se gruppens arrangementer, og andre Tekna-arrangementer innenfor realfag og utdanning, se en oversikt her!

Les også