Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lærer som underviser gruppe av studenter på vgs
Foto: Getty Images

Politisk

Endringer i fraværsreglene i videregående skole

Publisert: 4. apr. 2024

For Tekna er det svært viktig at en ny ordning vil bidra til redusert byråkrati og administrasjon av ordningen. Det er viktig at det er lærerens vurderinger som legges til grunn ved en ny ordning.

Last ned Teknas høringsinnspill her:

Innspill endringer i fraværsregelen (pdf)
Sendt til Utdanningsdirektoratet

Hovedbudskap fra høringsinnspillet:

Innspillet er utarbeidet i samarbeid med Teknas realfagslærere (både i nettverket og i Tekna kommune), samt våre studenter. Vi har kun besvart det som er vurdert til å være mest relevant.

Tekna vil understreke at det ikke er en plikt å ta videregående opplæring i Norge. Det er en rett alle har, og det er den enkeltes valg å benytte seg av denne retten. Velger man å ta videregående opplæring, plikter man også å følge den undervisningen som tilbys. Denne plikten er nødvendig for å sikre at det er grunnlag for å gi en vurdering av elevens læring og prestasjoner. Ved høyt fravær vil det være lærerens vurdering om det foreligger tilstrekkelig grunnlag til å fastsette karakterer i det enkelte fag.  

Relaterte bærekraftsmål

Les også