Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Emma Wu Mikalsen

LIKER Å VÆRE UTE: Månedens student liker å være ute, både på jobb og på fritiden. Foto: Privat.

Månedens student: – Vil løse kreftgåtene

– Livet oppsto i havet, så det er der livet er mest utviklet og det er nok der mange av svarene ligger.

Emma Wu Mikalsen studerer bioteknologi, og fullfører bachelor denne våren, før hun videre skal jobbe mot en master i marin bioteknologi.

– Jeg er fra Nord-Norge, så jeg trekkes naturlig mot havet.

– Litt spesielt hvor mange steder man kan få kreft

Emma Wu Mikalsen i lab
VIL LØSE KREFTGÅTENE: Emma håper å kunne hjelpe med å finne løsninger på kreftutfordringene i verden. Foto: Privat.

Hun har en drøm om å jobbe med kreftforskning når hun er ferdig med utdanningen.

– Alle kjenner noen som har eller har hatt kreft. Hadde vi funnet løsninger så ville det hjulpet samfunnet helsemessig og økonomisk.

– Er det en spesiell krefttype du vil ta knekken på?

– Nei, jeg tenker mer generelt, men jeg vet for eksempel at her i Tromsø er det en egen gruppe som jobber spesifikt mot munnhulekreft.

– Det er jo litt spesielt, men når man tenker på det så kan man jo få kreft der også. Det er veldig interessant, og noen må jobbe med det.

– Hvordan tror du arbeidslivet ditt vil utvikle seg innen du er pensjonist?

– Jeg håper jo at jeg har valgt et fremtidsrettet studium og utdanning. Mange mener jo at marin bioteknologi skal kunne finne svar på mange ulike utfordringer.

– Livet oppsto i havet, så det er der livet er mest utviklet og det er nok der mange av svarene ligger. Her i Tromsø, for et par år siden, så fant de en liten organisme ut i havet, og et stoff i denne organismen kan hjelpe med å ta og drepe brystkreftceller, sier hun.

– Hvordan tror du selve arbeidsdagen vil utvikle seg?

Emma Wu Mikalsen klatrer i klatrevegg
KLATRER: Emma håper å kunne klatre ute etter hvert også. Foto: Privat.– Jeg tror det blir mer digitalt og mer robotisert på enkelte måter, men likevel må vi ut i felt og hente prøver, og fysisk  analysere prøvene, så akkurat mitt yrke tror jeg vil forbli i stor grad slik det er i dag.

Liker best å være ute

Utenom jobb og studie, liker månedens student å være i aktivitet.

– Jeg har akkurat tatt brattkurs, så jeg holder en del på med klatring for tiden. Jeg er 1,60meter høy, så jeg sliter jo litt med rekkevidden.

– I løpet av sommeren har jeg også lyst til å prøve meg på fridykking. Det hadde vært gøy å kunne sett hva som er i fjæra rett ved øyene i skjærgården. Det hadde  ikke vært en dum ting å kunne dykke ned selv og hente prøver til jobben, sier hun.

Emma Wu Mikalsen ved sjøen
LIKER SEG ved sjøen: Emma har en naturlig dragning mot sjøen. Foto: Privat.