Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Månedens student Emma Stanger

LIKER Å VÆRE PÅ TUR: Emma liker å være på tur, og har reist rundt hele verden. Foto: Privat.

– Jeg lurer av og til på hvorfor jeg ikke bare blir lærer med en gang

– Jeg trivdes så ekstremt godt på videregående, sier månedens Tekna-student.

Emma Stanger (22) studerer til å bli sivilingeniør på NTNU, men har allerede funnet ut at det er noe annet hun har lyst til å drive med i "voksen"-livet.

– Jeg tror hårene var borte, men selve konsistensen var som en pinne full av fiber

– Selv om jeg går på sivilingeniør-utdanning nå, så håper jeg at jeg kan bli lærer etterhvert. Jeg lurer av og på hvorfor jeg ikke bare blir lærer med en gang - for jeg kommer til å ende opp med det uansett, sier hun.

– Hva fascinerer deg med læreryrket?

– Jeg liker å lære bort, og jeg trivdes så ekstremt godt på videregående, jeg synes hele stemningen der var så bra. Det er gøy å være i en atmosfære hvor folk har lyst til å lære, sier hun. 

Det blir likevel ikke bortkastede år hun nå gjennomfører i Trondheim. Hun planlegger å få brukt kunnskapen hun opparbeider seg der i pedagogikken senere.

– Jeg kommer nok til å slå det sammen, og da bli lærer for fag som jeg blir god på i dette studiet. Jeg trenger bare litt mer erfaring først, sier hun.

I tillegg til å være student hjelper Emma andre studenter, i sin rolle som leder for studentkontaktene for Tekna på NTNU.

Se hvordan Emma lever her:

Har reist jorda rundt

Når Emma ikke er på skolen, finner du henne ofte på tur. For et par år siden reiste hun sammen med venninner gjennom Istanbul til Asia, til Australia, før de dro gjennom Nord- og Sør-Amerika tilbake til Norge.

– Det var en veldig god tur, med mye bra mat. Hun ene som var med tok faktisk bilde av hvert eneste måltid vi spiste. Det aller beste måltidet var i Vietnam. Det var kylling i en digg saus som ble tilberedt i en keramikk-potte, sier hun.

– Hva var det verste du spiste?

– Tarantella, bare beinet, men likevel. Det smakte som pinne med soyasaus. Jeg tror hårene var borte, men selve konsistensen var som en pinne full av fiber. Det er nok det ekleste jeg har smakt. Nesten like ille som oliven.

Som du kan se i videoen over er nemlig oliven det verste Emma vet om. Hun prøvde å venne smaksløkene til å like oliven da hun hadde korona, og mistet smak- og luktesansen, men til ingen nytte.

– Jeg håpet det gikk an å lure hjernen, men jeg må nok venne meg til det på den harde måten om jeg skal begynne å like det, sier hun.

Les også: – Aldri spør en student hvordan det går med masteren

TO HELSIDER MED MAT: Her er bilder av alle måltidene venninnene spiste på turen.
Foto: Privat.
Foto: Privat.