Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
bilde av folk

Ledige jobber. Antall ledige jobber i Tekna-næringer er på et rekordhøyt nivå.(Foto: Shutterstock)

Ledige stillinger i Tekna-næringene på tidenes høyeste nivå

Nå er ledige stillinger i Tekna-næringene på tidenes høyeste nivå, målt fra SSB-statistikken startet i 2010. Forrige gang med omtrent samme høye nivå var på slutten av 2011.

Nedenfor ligger diagrammet som viser at det er et historisk godt arbeidsmarked for Tekna-næringene. Klikk på næringsgruppene under diagrammet for å se mer detaljert utvikling for hvert enkelt næringsområde. Fra og med 2016 har det vært en i hovedsak uavbrutt opptur for ledige stillinger i Tekna-næringene.

  • Spesielt «Informasjon og kommunikasjon», som har hovedvekt på IKT-næringen, går oppover og oppover.
  • Både bygge- og anleggsvirksomhet, industri og bergverksdrift og utvinning, som er dominert av olje- og gassvirksomhet, flater ut på et høyt nivå.
  • Faglig, vitenskapelig og teknisk tjenesteyting har en ny opptur, etter en nedadgående trend fra et høyt nivå.
  • Elektrisitet, vann og renovasjon har en opptur til et historisk høyt nivå, etter en tidligere flat trend på et relativt høyt nivå.