Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

De teknologiansattes fagforeninger har samarbeidet for å få en plass styret i DNB Bank ASA.(Illustrasjonsfoto)

Kapret styreplass fra økonomene

For første gang har teknologiansatte fått plass i bankstyret i DNB.

Etter mange år uten å få respons på ønske om tariffavtale og ansatterepresentasjon i konsernstyret i DNB Bank ASA, har Tekna sammen med NITO og Fagforbundet Finans & Teknologi fått en av ansattplassene i konsernstyret for DNB Bank ASA.

Med en oppslutning på over 33 prosent av stemmene greide felleslista for teknologiforeningene å sikre seg en observatørplass med vara i styret.  

Leder for Tekna-gruppen Geir Jarle Ness, er svært fornøyd med resultatet og samarbeidet med de andre foreningene.

– Målet vårt har hele tiden vært å bli mer synlige som fagforening i bedriften. Fagforbundet Finans & Teknologi tok initiativet til en fellesliste. Initiativet lyktes ved at en på felleslisten kom inn som observatør. Tidligere har Finansforbundet hatt alle plassene i styret, og på den måten representt alle ansatte i banken.

Fra bank til teknologibedrift

– Hverken Tekna eller NITO har hatt tariffavtale med DNB, selv om vi har jobbet for det i mange år, sier han. Ness synes det er snodig at en bank, der ledelsen har uttalt at de er en teknologibedrift med banklisens, ikke ville gi tariffavtale til teknologiforeningene som er representert i banken.  

Han påpeker at valgresultatet viser at man har fått mange stemmer utover egne medlemmer i Tekna, NITO og Fagforbundet Finans & Teknologi – mange ansatte er nå klar over at det er flere foreninger i DNB som ivaretar dem.

Ness viser til det gode samarbeidet som Tekna har med NITO og Fagforbundet Finans & Teknologi.

– Vi har tro på at dette samarbeidet kan videreutvikles i tiden framover, sier han. Selv om dette er tre ulike organisasjoner med forskjellige opptakskriterier og interesser, viser denne saken at vi kan samarbeide godt, påpeker Ness.

De tre organisasjonene legger opp til samarbeidsmøter en gang i måneden i tiden framover.