Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Petter Sjursen og Sølvi Nguyen

FORNØYDE: Petter og Sølvi er fornøyd med tiden som studentkontakt. Foto: Privat.

Sølvis idé som studentkontakt ble mer populær enn hun hadde trodd

– Allerede før arrangementet hadde startet, hadde det dannet seg en lang kø utenfor rommet.

Det er mange grunner til å bli studentkontakt (SK). Du får arrangere faglige og sosiale kurs for studenter, arbeide med studentpolitikk og studenters rettigheter. Du får organisasjonserfaring og mulighet for styre- og lederoppgaver

Ikke minst får du delta på morsomme kurs og arrangementer, utvidet nettverk blant studenter, næringsliv og fagmiljøer, gratis Tekna-medlemskap og opplæring og sluttattest fra Tekna.

– Vært på alt fra LaTex-kurs til vinsmaking

Sølvi Nguyen forteller at tiden hennes som SK bare har vært positiv.

– Som SK har jeg ansvaret for å arrangere faglige og sosiale kurs for teknologistudenter. Dette kan være alt fra vinsmaking til LaTeX-kurs, bare fantasien kan sette grenser. Jeg er også delaktig på møter og står ansvarlig for å videreformidle Tekna sine meninger og tilbud. Dette gjøres som oftest på stand eller via SoMe-kanaler. På stand har jeg også frie tøyler til å finne på spennende konkurranser og premier, sier hun.

– Er det noen konkrete øyeblikk som skiller seg ut, positive eller negative?

– Ja, det var en gang vi skulle arrangere "Semesterstart-frokost"-kurs hvor Tekna-medlemmer skulle få gratis frokost. Allerede før arrangementet hadde startet, hadde det dannet seg en lang kø utenfor rommet. Det var gøy å se at så mange studenter ville komme til et arrangement som var min ide, det var et positivt øyeblikk, sier hun.

Nguyen tror dette har vært en viktig brikke, i reisen mot en fin karriere.

– Absolutt. Å være SK viser at jeg som kandidat er ansvarlig og har engasjement, dette er egenskaper alle arbeidsgivere setter pris på.

– Det beste med å være SK er å føle at man bidrar til noe positivt for andre studenter. Det er en fordel om man er imøtekommende, glad i å samarbeide med andre mennesker og engasjert, sier hun.

– Det var en sinnsykt kul opplevelse

Amalie Hefre Lie, en av våre nordligste SK'er, føler hun har fått mye ut av å være studentkontakt det siste året.

– Tiden som SK har vært utrolig læringsrik og givende. I Tromsø har vi ansvar for minst ett kurs hvert semester, i tillegg til at vi er flere «hjelpere» på alle. Hvis man ikke har ansvar for ett, må man være hjelper på minst tre. Jeg er nestleder for SK-gruppen i Tromsø og setter pris på lederansvaret og erfaringen som følger med, sier hun.

Noe av det beste Lie opplevde, var faktisk starten.

– Min første SK-opplæring. Det var en sinnsykt kul opplevelse å delta i et stort faglig fora med likesinnede. Teambuildingen med SK-er fra andre lærested var veldig veldig gøy, sier hun.

Studentkontakten tror denne perioden vil være bra å ha på CV-en framover.

– Uten tvil. Man får innblikk i hvordan større organisasjoner fungerer, og det kommer nok godt med. I tillegg til samarbeid, problemløsning og gode kontakter. 

– Jeg tror å være initiativrik er viktig når man er SK. Med det så følger òg at man ikke er redd for å påta seg ansvar. Det beste med å være SK er det du får igjen for arbeidet, sier hun.

Blitt bedre på å snakke foran flere

Petter Sjursen har fått nye oppgaver i år, mer ansvar, og påfølgende mer erfaring som kommer til nytte senere.

–   Jeg synes det har vært veldig bra! Det er utrolig gøy å få være med å administrere i en SK gruppe. Denne sommeren tok jeg over som SK-leder i SK-gruppa i Gjøvik. Etter at jeg tok over ledervervet har arbeidsoppgavene dreid seg mye om administrasjon av SK-gruppa, og det å delegere arbeidsoppgaver til SK-ene. Utenom lederansvaret går mye av tiden til å fikse arrangementer for medlemmene våre, samt det å få inn nye medlemmer på NTNU Gjøvik, sier han.

– Er det noen konkrete øyeblikk som skiller seg ut, positive eller negative?

– Jeg husker veldig godt mitt første møte med Tekna sentralt på min første SK opplæring. Det var veldig spennende å bli kastet litt inn i SK-vervet og møte alle SK-ene fra hele landet. Det er først her man virkelig får inntrykk av den tyngden Tekna faktisk har og fordelene med å være med i Tekna, sier han.

Sjursen føler han har fått nye ferdigheter, blant annet har han blitt tryggere på å snakke foran flere mennesker.

– Jeg tror det å være SK er veldig viktig i forhold til både erfaring og karriere. Når man er med i en fagforening blir man klar over alle fordelene det er å være med i en. Dette kommer jeg til å ta med meg når jeg går over i arbeidslivet. Ved å være SK og stå mye på stand blir man mye tryggere på seg selv og det med å snakke i offentligheten. Jeg syns dette har vært en utrolig lærerik prosess som jeg kommer til å ta med meg videre, sier han.

– Hvilken personer passer best til å være SK i dine øyne?

– Jeg tror at de som naturlig er glad i å prate med og interagere med mennesker passer veldig godt som SK-er. Dette betyr ikke at man må være super utadvendt for å være en god SK, men at det heller er en fin bonus å ha. Hvis man er villig til å lære og tør å kaste seg ut i nye ting som man ikke har prøvd før, kommer man til å gjøre en veldig god jobb som SK.

– Jeg mener det beste med å være SK er det man lærer i vervet og de menneskene man møter underveis. Jeg har fått mange nye venner i løpet av de siste to årene i Tekna og kanskje enda viktigere et veldig mye større akademisk nettverk, sier han.

Bli studentkontakt

Et frivillig verv i Tekna er både lærerikt, sosialt og ser bra ut på CV-en.