Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Erlend Hermansen

– Grip sjansen til å skaffe deg et solid økonomisk tilskudd under arbeidet med masteroppgaven, oppfordrer leder av Teknas studentutvalg, Erlend Hermansen.

Gir deg 50 000 «cash» for en god masteroppgave – søk innen 15. november!

Tekna har innført en helt ny masterstipendordning i år. I stedet for mindre beløp delt ut til flere studentoppgaver, har foreningen valgt å legge lista høyere, både når det gjelder beløpet, faglig kvalitet og juryvurdering.

Da Eirik Kommedal for noen år siden fikk 50 000 kroner fra Tekna til støtte for sitt mastergradopphold ved NASA, ga det han uforglemmelige opplevelser.

Nå har du sjansen til å være den første som får tildelt Teknas nystiftede masterstipend på 50 000 kroner. Forutsetningen er at en fagjury i Tekna vurderer oppgaven til å være god nok.

Kan søke som gruppe

–  Vi legger lista høyt, og håper med det at flere søker, sier leder av Studentutvalget i Tekna Erlend Hermansen. Sammen med Sigurd Sagen Vildåsen fra Teknas hovedstyre, og Ida Maria Evensen fra Fagutvalget i Tekna, sitter han i fagjuryen som skal vurdere søknadene. 

Ifølge Erlend kan aktuelle aktiviteter det søkes penger til for eksempel være feltarbeid, konferanse(r) du kan ha nytte av til masteroppgaven, kanskje feltutstyr til masteroppgaven, en studiereise eller kanskje et studieopphold.  

Du finner alt om hvordan du søker, og hvilke kriterier du må oppfylle for å søke her: https://www.tekna.no/masterstipend og ikke vent for lenge. Søknadsfristen er 15. november.

Juryen er ikke i tvil om at det finnes gode kandidater som fortjener en såpass stor sum til realisering av masteroppgaven sin.

–  En viktig ting å presisere er også at du ikke må være alene om søknaden. Det kan være flere som skriver en oppgave sammen, så lenge det dreier seg om én oppgave. Du må også være Tekna-medlem eller i ferd med å bli det.

Omtale i media

Blir det deg eller gruppa di som får masterstipendet følger det også publisitet med. Du/dere blir kåret som Årets talent, og får omtale i Tekna Magasinet, Teknisk Ukeblad og i Teknas sosiale kanaler.

Om du får møte en ekte månefarer slik Eirik Kommedal gjorde da han fikk støtte til mastergradopphold ved NASA, er ikke sikkert, men hvem vet –  andre uforglemmelige opplevelser kan ligge å vente.