Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
far og baby

Aktuelt

Reglene for foreldrepermisjon endres

Publisert: 10. apr. 2024

Fra og med 1. juli 2024 endres reglene for foreldrepermisjon.

Med det nye regelverket vil foreldre som velger 80 prosent foreldrepenger, få elleve flere permisjonsdager, slik at utbetaling med 80 og 100 prosent foreldrepenger blir den samme.

Anette Moldrem
Anette Moldrem, jurist i Tekna, viser til mer rettferdige endringer

I dag har regelverket slått ut slik at foreldre som velger den lengste varianten, altså 80 prosent foreldrepenger med 59 uker permisjon,  har kommet noe dårligere ut enn de som velger 100 prosent med 49 uker permisjon. Ikke minst gjelder dette med tanke på pensjonsopptjening.

– Tekna har støttet endringen som kommer i juli, fordi den gir et mer rettferdig system, og mer fleksibilitet for foreldrene, sier jurist i Tekna, Anette Moldrem. 

Rent praktisk innebærer det nye systemet, som innføres 1. juli, at permisjonsperioden for foreldre som velger 80 prosent foreldrepenger øker med 11 dager, til 61 uker og en dag.

Fant du det du lette etter?

Les også