Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en ung kvinne som kysser kjæresten som smiler

Råd og tips

Samboerkontrakt – både for venner og kjærestepar

Tekst av Stine Audestad Publisert: 10. feb. 2021 Streaming

Skal du kjøpe bolig sammen med noen, og lurer på hva du bør ha tenkt gjennom på forhånd?

Hvorfor bør vi skrive en samboerkontrakt? Eller trenger vi det i det hele tatt?

Det kan være vanskelig å komme inn på boligmarkedet alene, derfor kjøper mange bolig sammen med en kjæreste eller en venn. Det sier seg kanskje selv at avtalen bør være på plass hvis du kjøper bolig sammen med en venn – løsningen er, av naturlige årsaker, tidsbegrenset. Like selvsagt er det nok ikke for kjærestepar som kjøper bolig sammen. MEN spør du juristen om også de trenger en samboerkontrakt, er svaret et klart JA.

Ali Ahmed, advokat og juridiske rådgiver i Tekna, forteller hvorfor det er viktig med en samboer- og sameieavtale og hva den bør inneholde.

  • Er det noe forskjell på avtalen mellom kjærester og venner?
  • Hva hvis vi allerede har kjøpt sammen, kan vi skrive avtalen i ettertid?

På slutten av foredraget vil Ali svare på spørsmål fra deltakerne. Dette er et direktesendt nettmøte og du må melde deg på for å delta. Du får tilsendt lenke på e-post samme dag som foredraget.

Om foredragsholder:

Ali Ahmed er advokat i Tekna og jobber med privatrettslig og selskapsrettslig rådgivning. Han har jobbet tre år som advokatfullmektig/advokat med familie-, arv- og skifterett som sitt spesialfelt.

Ønsker du tips til boligkjøpet? Se vårt boligkjøperkurs med Karianne Amlie her.

Les også