Kan datamaskiner bli som mennesker?

Hva er menneskelighet og kan kunstig intelligens komme til å ligne oss?
I dette møtet utforsker vi spørsmål om når eller om kunstig intelligens noensinne kan komme til å ligne mennesker, ikke bare intellektuelt, men også på et dypere nivå.
Vi utforsker dype filosofiske spørsmål knyttet til menneskets natur, inkludert definisjoner av menneskelighet og om kunstig intelligens (KI) kan anses som menneskelige vesener. Vi tar opp temaer som rettigheter, fri vilje og de etiske og juridiske implikasjonene av å anerkjenne KI som noe mer enn maskiner.
Når kan KI begynne å utfordre mennesker, ikke bare intellektuelt, men også på dypere aspekter av menneskelighet? Vi dykker ned i begrepene om menneskelighet, særegne egenskaper som skiller oss, og hvordan vi kan evaluere om KI kan oppnå en lignende status. Og hvordan dette kan påvirke fremtiden?
Inviterte gjester:
- Gaute Einevoll – professor i fysikk ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås. Hans forskningsområde er beregningsorientert nevrovitenskap, det vil si matematisk modellering av hjernen og nervesystemet.
- Marita Skjuve – forsker på KI/Chatbotter.
- Annelin Eriksen – anthropolog, forskningsområde er religion, vitenskap og teknologi, bioteknologi, KI, kulturelle endringsprosesser.
- Christian Bendiksen – partner, head of technology at Brækhus.
- Filippo Remonato – forsker innen kunstig Intelligens og maskinlæring ved SINTEF og styremedlem i Tekna Big Data.
Møtet er arrangert av Tekna Big Data i samarbeid med Teknas etiske råd, Tekna Oslo avdeling og Tekna Forskerne.
Er du interessert i tech? Sjekk våre relevante nettverk Tekna Big Data og Teknas nettverk for utviklere.