Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en kvinne som holder en åpen laptop. Tre andre personer er uskarp i bakgrunn, sitter og hører på kvinnen
SPARER TID: Det digitale verktøyet Power BI hjelper deg å ta bedre beslutninger for bedriften din – og effektiviserer rapporteringsarbeidet. Foto: Kristian Pletten.

Kursinnsikt

Verktøyet som gjør det enkelt å få større innsikt i egen bedrift

Publisert: 20. apr. 2021

Analyseverktøyet Power BI kan forenkle arbeidshverdagen din på flere måter.

Behovet for overblikk og innsikt er større enn noensinne. Å ta i bruk gode verktøy for rapportering og analyse, kan forenkle arbeidshverdagen din på flere måter.

– Ved å bruke et analyseverktøy som Power BI kan du samle, analysere og få oversikt over dataene dine, forteller Simerjit Singh Dhammi.

Han er forretningsutvikler med fokus på datavisualisering og BI (business intelligence) i Omnia Consulting. Konsulentene hjelper selskaper med å få større innsikt i egen virksomhet.

De driver også Grunnkurs i Power BI, et premium-kurs fra Tekna.

– Power BI er verdens ledende verktøy for rapportering og analyse levert av Microsoft. Verktøyet har et dashboard som gir deg bedre oversikt over viktige nøkkeltall. Oversikten gjør det enklere å ta gode beslutninger. Du kan også bruke Power BI til å automatisere rapportering, både internt og eksternt, sier Dhammi.

Når du lager et dashboard i Power BI, kan du se operasjonelle tall, gjenkjenne trender, mønstre og avvik i dataene dine. Du får også se bedriftens økonomiske tilstand, og muligheten til å dele nøkkeltall.

– Dashboardet gir deg en løpende oversikt over de viktigste dataene og nøkkeltallene i bedriften, slik at du kan ta riktige beslutninger på en effektiv måte, forteller Dhammi.

Bruker du mye tid på rapportering? Meld deg på Teknas kurs i Power BI her!

Verdifulle innsikter

Power BI gjør dataene dine om til anvendelig kunnskap som kan konverteres til verdi for selskapet.

– For en kunde koblet vi offentlige værdata sammen med data fra kassasystemet deres. Da så vi at tipsen økte når det var finere vær ute, samtidig som alkoholsalget økte, forteller Dhammi.

Verktøyet effektiviserer også flere oppgaver.

– Mange av kundene våre opplever at de ikke lenger trenger å bruke så mye tid på informasjonsinnhenting. De sparer alt fra noen minutter til flere dager. Kunder opplever også kostnadsbesparelse i form av tid og ressursbruk på rapportering og analysearbeid. Det gjør at de får mer tid til verdiøkende prosjekter, forteller han.

Dhammi mener Power BI er et godt verktøy for alle selskaper som ønsker å utnytte eksisterende data – uavhengig av bransje. Ofte er det nettopp det å se og bruke eksisterende data som er utfordringen til kundene Omnia Consulting er i kontakt med.

– Selskaper sitter gjerne på svært store mengder data som ikke blir brukt. Ved å bruke Power BI får du et visuelt sammendrag av informasjonen, som gjør det lettere å identifisere mønstre og trender, kontra det å se gjennom tusenvis av rader på et regneark.

Verktøyet brukes av alt fra verksteder og restaurantkjeder til advokatfirmaer og produksjonsbedrifter.

– Bedriftene som bruker verktøyet kjennetegnes ofte av at de er fremoverlente, og ser verdien av å bli datadrevne.

Vil du lære mer om Power BI? Meld deg på kurs her!

Sumos suksesshistorie

Omnia Consulting har lenge jobbet med restaurantkjeden Sumo, som i dag har ti suksessfulle restauranter i Bergen, Oslo, Stavanger og Jessheim. Samarbeidet har gitt Sumo-restaurantene et konkurransefortrinn ved å bruke all dataen som er tilgjengelig i selskapet – og presentere dette i et forståelig format.

– De ønsket interaktive visualiseringer og business intelligence-funksjoner med et grensesnitt som er enkelt nok til at sluttbrukerne kan lage sine egne rapporter og dashboards.

Omnia Consulting utviklet to dashboards for Sumo: Et som viser utvalgte KPI-er for hver individuell restaurantsjef, og et sammenlagt dashboard for ledelsen som viser ønskede KPI-er.

– Løsningen har resultert i at Sumo-restaurantene nå har fleksibilitet i å bruke dataene sine, og har åpnet dørene for endeløs innovasjon. Løsningen har også bidratt til sterkt redusert rapporteringstid og reduksjon i både vare- og lønnskostnader, forteller Dhammi.

Bedre bruk av data og analyse bidro til at Sumo AS ble en gasellebedrift i 2020 – altså en av Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter.

– Vi er i en sterk vekstfase, og har behov for et dynamisk, visuelt tiltalende og brukervennlig system for våre avdelingsledere. Power BI treffer på alle punkter, forteller Simon Simonnæs, CEO i Sumo Restaurants.

Er du allerede dreven i Power BI og ønsker å styrke deg ytterligere? Sjekk vårt kurs for viderekomne her!

Les også