Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
KUNNSKAPSTØRST: Ta del i årets viktigste møteplass for deg som jobber med telekommunikasjon og IT-systemer i offshorenæringen!

Kursinnsikt

Tre grunner til at du bør delta på Telekommunikasjon Offshore 2023

Publisert: 31. aug. 2023

Elon Musks Starlink, spionasje og trusler mot norske installasjoner. Bli med på en av årets viktigste arenaer for nettverksbygging og innovasjon innen offshore telekommunikasjon.

24. til 25. oktober braker det løs i Sandsli – da arrangerer nemlig Tekna Telekommunikasjon Offshore 2023, årets viktigste møteplass for deg som jobber med telekommunikasjon og IT-systemer i offshorenæringen!

Konferansen har blitt avholdt hvert år siden 1992, og er uvurderlig for nettverksbygging på tvers av fagmiljøer og utvikling av faglig kompetanse. Du vil også få mulighet til å se «best practice» fra ulike, tverrfaglige prosjekter, og ta disse med deg tilbake til din egen virksomhet.

Jobber du med telekommunikasjon og IT? Delta på Telekommunikasjon Offshore 2023!

Her er tre gode grunner til at du burde delta i år.

1) Møt hele verdikjeden

På konferansen får du anledning til å møte myndigheter, leverandører, operatører og ingeniører – ja, hele spekteret av de som driver denne teknologiintensive bransjens hjul rundt.

Med andre ord er dette stedet du bør være for å knytte nye kontakter i offshorenæringen.

Blant de som kommer finner vi eksempelvis Equinor, som skal snakke om konkrete prosjekter og peke på hvor utviklingen går videre. Aker BP kommer også, og skal prate om blant annet satellitter i offshorenæringen.

Det kommer også representanter fra overvåknings- og sikkerhetsindustrien, i tillegg til Forsvaret.

2) Bli oppdatert på aktuelle temaer

Det er alltid stor utvikling og høy hastighet i offshorenæringen, og ifølge Sverre Røed-Bottenvann, avdelingsleder i kurs- og konferanseavdelingen i Tekna, er særlig sikkerhet aktualisert det siste året.

– Sikkerhet er sørgelig nok blitt aktualisert. Dette gjelder både spionasje, krigen i Ukraina og andre risikomomenter som næringen nå må håndtere, sier han.

Han nevner spesielt faren for sabotasje mot olje- og gassinstallasjoner etter sprengingen av gassrørledningen Nord Stream i Østersjøen. For å forebygge og sikre mot lignende hendelser mot norske installasjoner ser man på ulike sensorer og undervannsdroner. Slik kan man fange opp potensielle trusler før noe alvorlig skjer.

Geir Hågen Karlsen, oberstløytnant i Forsvaret, holder foredraget «Krig, Kina, spionasje, cyber, sabotasje».

Røed-Bottenvann legger til at selve konferansen åpnes med en lengre seksjon om nettopp sikkerhet, trusler og overvåkning.

Se hele programmet og meld deg på konferansen her!

Les også