Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en fullpakket bagasjerom av en bil

Kursinnsikt

Slik planlegger du den optimale påskeferien

Publisert: 8. apr. 2019

Hvis du tror alt går av seg selv i et så stort og komplisert prosjekt som en ferie faktisk er, frontkolliderer du fort med virkeligheten.

«Hvor skal du i påsken?»

Samme hvor du befinner deg i påskeferien, kan kvaliteten på planleggingen utgjøre forskjellen på et vidunderlig avbrekk fra jobben og en stressfull ferie som får deg til å lengte tilbake til kontoret.

Det er mange fallgruver å havne oppi.

Vi har derfor samlet et knippe gode påsketips og prosjektteorier for å sørge for at påsken din går knirkefritt for seg. Du visste kanskje ikke at anvendelse av prosjekt- og ledelsesteori kan sikre deg den optimale påskeferien? Bli med videre i denne herlige påskeguiden, så forteller vi deg hvordan.

Det kan oppstå gnistninger!

Drøyt halvparten av nordmenn skal reise hjemmefra i påsken i år, ifølge en fersk undersøkelse Kantar TNS har gjort på oppdrag fra NHO Reiseliv.

Enten du skal på hytta, dra til en metropol for å shoppe eller slappe av hjemme, må du trolig forholde deg til andre mennesker, om det er familie, venner, hyttenaboer eller byguider.

Her kan det oppstå gnisninger!

Et godt tips er derfor å være raus mot de rundt deg.

For å få de rundt deg til å spille på lag, er du avhengig av samarbeidsvilje, forteller Sverre Gjestrum, foreleser på Teknas populære kurs Hvordan lede uten formelt personalansvar og prosjektskolen. Det kommer ikke nødvendigvis av seg selv.

En måte å sikre dette på, er å lade opp det Gjestrum kaller «relasjonsbatteriet». Det er ikke bare elbilen som trenger en oppladning for å nå målene våre – forholdet oss imellom kan også ha godt av et fullt batteri. Det handler blant annet om å være raus med komplimentene og være behjelpelig og samarbeidsvillig selv. Det fyller relasjonsbatteriet, noe som gjør at viktige prosjekter, slik som ferier, går smidig for seg.

Frontkollisjon

Samtidig kommer Gjestrum med en advarsel: Hvis du tror alt går av seg selv i et så stort og komplisert prosjekt som en ferie faktisk er, frontkolliderer du fort med virkeligheten.

– Ting skjer under prosjekter, slår Gjestrum fast.

– Enten er tingene som skjer ventet eller så er de uventet. Enten er de behagelige eller så er de ubehagelige. Er påsketuren godt planlagt, så er det det flere ventede og behagelige ting som skjer. Og det uventede og ubehagelige, får mindre konsekvenser, sier Gjestrum.

Han råder dere til å tenke på tid, kost og kvalitet under planleggingen. Hvor lang tid har dere til hver enkelt ting? Hvor mye penger skal det koste? Og hvor mye arbeid må dere legge ned? Men først og fremst må dere bli enige om målene for turen.

– Hvis de ikke er enige, blir det problemer.

Velg hvilken type påskeferie du skal på i menyen under.

Les også