Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Kursinnsikt

Kjære prosjektleder

Publisert: 28. feb. 2019

Det er en spennende tid for prosjektstyring.

Aldri i historien har det vært så mange dyktige og høyt utdannede ingeniører. Og aldri før har så mange nyttige verktøy vært tilgjengelige.

Mens dette selvfølgelig er gode nyheter, er det også en utfordring. Det betyr at prosjektstyring gjerne må gjøres på andre måter enn tidligere.

Det er mange spørsmål å stille seg. Hvordan skal vi spille på alle strengene til det kompetente teamet vårt? Hvordan sikrer vi at viktig informasjon når de riktige folkene? Hvordan sørger vi for at vi benytter oss av aktuell teknologi?

Og hvordan tar vi gode beslutninger under stor usikkerhet?

Dette er spørsmål prosjektledere baler med hele karrieren. Fordi dette er så viktig, holdes Teknas prosjektkonferanse årlig. Den er spesielt utviklet for deg som jobber som prosjektleder, enten du er helt fersk eller har årevis med erfaring.

Årets konferanse blir holdt i Lillestrøm den 28. mars. Dette er de viktigste grunnene til at du bør melde deg på:

Utveksle erfaringer

Konferansen er en ypperlig mulighet til å knytte verdifulle kontakter på tvers av bransjer og fagfelt. Du møter dyktige prosjektledere og fageksperter som jobber med interessant og krevende prosjekter.

– Dette er en lærerik møteplass. Det kommer prosjektledere fra svært ulike steder: store og små virksomheter, offentlig og privat sektor og fra hele landet, sier Teknas erfarne prosjektleder Hanne Gudbjørgsrud, som de siste årene hatt ansvaret for konferansen.

– En viktig del av enhver konferanse er mingling og å møte nye og gamle bekjente. Derfor er det satt av en time til en deilig lunsj på Scandic Lillestrøm. Da får vi roet oss ned, snakket med hverandre og diskutert programmet og prosjekter vi jobber med.

Les mer om programmet til årets konferanse her.

Inspirasjon

Prosjektkonferansen ser på hvilke muligheter og utfordringer du som prosjektleder står ovenfor og hvordan du kan takle disse på best mulig måte. 

Prosjektledere fra hele landet kommer til konferansen for å dele sine erfaringer og innsikter. Hvordan være en tydelig prosjektleder når usikkerhet og endring råder?

– Tekna tilbyr mange prosjektlederkurs, som fordyper seg i et enkelt emne. Prosjektkonferansen tar for seg prosjektlederrollen på et mer overordnet nivå og gir både inspirasjon og faglig input.

Risikostyring

Hovedfokuset for konferansen velges ut hvert år etter markedsundersøkelser. Undersøkelsene viste at det i år er stor interesse for risikostyring.

– Å være en god prosjektleder, er å tørre å stå i det ukjente. Tørre å ta beslutninger. Du har kanskje gode datasystemer, men alt skal skje så mye raskere i dag. Det gjør at du også må ta beslutninger raskere, og kanskje ta beslutninger på et mer usikkert grunnlag.

Flere av foredragene handler om nettopp risikostyring og beslutningsprosesser. Den ledende eksperten på risikostyring David Hillson foredrar om hvor mye risiko som er for mye risiko, mens Anne Beate Hovind forteller om «myk» risikostyring i prosjekter, om mot og nødvendighet av å stå i det ukjente uten full kontroll.

– Mange firmaer har gode systemer, men vil vite mer om den menneskelige faktoren bak systemene. Samme hvor mye informasjon du har tilgjengelig, må du som prosjektleder uansett ta beslutninger. Det er en av tingene vi skal diskutere på årets konferanse, sier Gudbjørgsrud.

Les også