Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Skibakken på Geilo
SKI OG OLJE: Det har sjeldent vært morsommere å holde seg faglig oppdatert.

Kursinnsikt

3 gode grunner til å få med deg Oil Field Chemistry Symposium

Publisert: 1. feb. 2022

Vil du dra rett fra skibakken og inn i konferanserommet, og få med deg det siste innen det grønne skiftet i oljekjemikalieindustrien? Bli med på konferanse!

– Dette er den viktigste nettverksarenaen vi har for produksjonskjemikalier, i hvert fall i Norge, forklarer Sylvi Høiland.

Hun er overingeniør i Equinor, og sitter i programkomiteen til konferansen Oil Field Chemistry Symposium 2022.

Hvert år samles akademikere, representanter fra forskningsmiljøet, operatører og leverandører, kort sagt hele verdikjeden, for å få med seg det siste innen oljekjemikalieindustrien.

I år blir konferansen arrangert for 34. gang, på Geilo. Plasseringen av konferansen er attraktiv for utenlandske deltagere som får et glimt av Vinter-Norge, samtidig som det er enkelt å komme seg til Geilo både fra Bergen og Oslo.

– Det er midt i smørøyet. Det er for eksempel skotter som har tatt skikurs mens de har vært her.

De fleste av deltagerne kommer fra Norge, England og Skottland, men i år kommer det også delegasjoner fra Brasil, USA, Frankrike og Italia.

Høiland beskriver programkomiteen som en stor familie, der alle kjenner alle. Det kjennetegner også konferansen som helhet.

– Konferansen er ikke liten, men heller ikke stor. Det pleier å være rundt 100 deltagere, og den størrelsen gjør at det er lett å komme i kontakt med folk.

Jobber du innen olje og gass? Les mer om det spennende programmet til Oil Field Chemistry Symposium!

Her er Høilands topp 3 grunner til å bli på årets konferanse:

1. Høy kvalitet på faglig innhold

– Det er alltid høy kvalitet på det som sendes inn til konferansen. Det er mye fokus på scale i Norge og England, men det er en god blanding av både tema og innhold. Og ikke minst noe for alle.

I år er det mer fokus på den grønne skiftet enn tidligere. For eksempel er karbonlagring et av temaene som blir tatt opp. I løpet av konferansen står blant annet bærekraft, hydrater, asfaltener, integritetsproblemer og nye, grønne korrosjonsinhibitorer på programmet.

– Mange av oss kommer til å holde på med olje og gass i mange år til, og vi må ikke vri oss langt bort fra det. Vi må fortsette å adressere de problemstillingene olje og gass står overfor, med fokus på teknologiutvikling og nye typer kjemikalier, gjerne mer miljøvennlige. Alt som kan bidra inn mot en verdiskapende utvikling, er viktig for oss, sier Høiland.

2. Interessante diskusjoner

På symposiet er det alt fra operatører som deler sin felterfaring til studenter som kommer med grunnforskning. Det gir en bred balanse, og bidrar til at terskelen for å stille «dumme spørsmål», er lav.

– Her går det an å spørre om alt mulig, det er ingen som kan alt. Symposiet favner vidt. Det gir gode og interessante diskusjoner.

3. Lave skuldre og herlig stemning

Ifølge Høiland kjennetegnes konferansen av lave skuldre, gode nettverksmuligheter og uformelt preg. Her er det ingen som kommer i dress.

– Det uformelle preget skaper en stemning som er veldig avslappende.

For programkomiteen er det viktig at også de unge får muligheten til å vise seg fram, og ha et forum å presentere arbeidet sitt på. Og det får de på Oil Field Chemistry Symposium.

– Det er fint å få med den nye generasjonen, det er ikke nødvendig med nybrottsarbeid for å kunne holde innlegg. Studenter skal også komme og holde foredrag med lave skuldre.

At konferansen holdes på Geilo, bidrar også til en egen stemning. Her er det mulig å ta en svømmetur i bassenget mellom foredragene, eller rett og slett stå på ski.

– Vi begynner tidlig og slutter til lunsj, slik at de som vil stå på ski har muligheten til det. Også holder vi på litt utover kvelden. Folk kommer ofte rett fra skiløypa og inn i konferansesalen, i skidress.

Interessert i å lese mer? Sjekk ut programmet til Oil Field Chemistry Symposium!

Les også