Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Techno by

Tema: Infrastruktur

Fremtidens transport er elektrisk og digital

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 28. aug. 2017 Streaming

Transportsektoren står foran en gedigen transformasjon. Siemens som et av verdens største industriselskaper ser nye forretningsmuligheter og ny innovasjon i fremtidens transport. De ble nylig kåret til verdens mest bærekraftige selskap av det internasjonale magasinet Forbes.

Faggruppe for Energi, Industri og Miljø (FEIM) inviterte til foredrag om fremtidens transport 6.sept. Christian Jahr fra Siemens kom og fortalte om trender innen transportsektoren.

 

Christian Jahr fra Siemens presenterte trender og snakket om overgangen til fossilfrie og elektriske transportløsninger og hvilke muligheter dette skaper for norsk næringsliv og arbeidsplasser.

Se foredraget:

Presentasjonen (PDF)

I den nye trenden som går på elektrifisering av transport har Norge et fortrinn i enkelte områder, for eksempel innen skipsfart og utvikling av nye helelektriske fartøy som fergen Ampere. Siemens satser derfor blant annet på en batterifabrikk i Trondheim.

Selskapet har vært med på å utvikle av norsk transportsektor i over hundre år. De var involvert i å lansere trikk i Oslo og i Nordens første forstadsbane: Holmenkollbanen.

Om du er opptatt av fremtidens samferdsel, vil du kanskje se opptak fra et seminar i nov.2017 om Big data og Internett of Things innen samferdsel?

Les også