Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tema: Infrastruktur

Vurdering av automatisk togfremføring

Oppdatert: 14. nov. 2023 Streaming

Jernbanedirektoratet har i samarbeid med Bane NOR gjennomført en utredning for bedre utnyttelse av automatisk togfremføring. Utredningen skal gi grunnlag for å beslutte hvilke, automatiske togfremføringskonsepter som er egnet i Norge.

NJS – Forum for Nordisk Jernbane Samarbeid og Tekna jernbane gir deg kjennskap til og innsikt i konseptvalgutredning (KVU) for bedre utnyttelse av ERTMS - Automatisk togfremføring (ATO).

Innføringen av ERTMS gir muligheter for å videreutvikle togdriften gjennom automatisering. Automatisering kan gi gevinster i form av alt fra økt kapasitet til reduserte driftskostnader. Jernbanedirektoratets prosjektledelse vil presentere utredningen og de anbefalinger den kommer med.

Jernbanedirektoratet og flere norske forskningsinstitusjoner er involvert Europe’s Rail som er den europeiske jernbaneindustriens store forskningsprogram de nærmeste årene. Et av de 6 flaggskip-prosjektene er R2DATO med fokus blant annet på ATO. Jernbanedirektoratets prosjektleder Geir Hansen vil gi oss en kort oppdatering på omfang og status av dette prosjektet.

Gjennom deltagelse i Europe’s Rail R2DATO arbeider Sporveien Oslo med innføring av ATO på trikken i Oslo. Vi får også med oss prosjektleder fra Sporveien, som vil gi en kort presentasjon av status og mål for dette arbeidet.

Tekna Jernbane

Tekna Jernbane er et nettverk for medlemmer som engasjerer seg i jernbanens samfunnsmessige betydning og i jernbaneteknisk utvikling. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også