Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
FirstLegoLeague2014

Tema: Realfag

Bidra til realfagrekruttering!

Tekst av Anne Cathrine Strande Straube Publisert: 23. sep. 2019 Streaming

Realfagsrekruttering: Bli med og bidra! Kanskje det blir din innsats som får noen barn og unge til å interessere seg for teknologi og realfag?

Bli en frivillig i Teknas realfagsrekruttering

Har du lyst til å bruke fritida di på noe meningsfullt og gøy? I Tekna er det mange muligheter for å engasjere seg.
Du kan inspirere barn og unge til å velge teknologisk og realfaglig utdanning – samtidig som du utvider nettverket ditt. Fyll inn Navn og e-post nede til høyre på denne siden.

Lær Kidsa koding

Tekna har et samarbeid med LKK, som har kodeklubber over hele landet. Som frivillig i en kodeklubb lærer du bort enkel koding i for eksempel scratch eller python. Dette er ikke vanskelig, og som Tekna-medlem har du garantert kompetansen som skal til. Nå starter den lokale kodeklubben opp sin aktivitet over hele landet. Lurer du på hvor den nærmeste kodeklubben er? Sjekk kartet med 170 registrerte kodeklubber.
Gjennom LKK er det også mulig å bidra med andre oppgaver som å oversette kodeoppgaver fra engelsk til norsk.

FIRST LEGO league

FIRST Scandinavia og Tekna har et samarbeid som strekker helt tilbake til stiftelsens oppstart i 2000. I FIRST Scandinavia kan du blant annet bidra i FIRST LEGO League (FLL)-turneringer som arrangeres i hele landet hver høst.
Over 800 lag er med i FLL-turneringen i høst. De skal programmere legoroboter der oppgaven i år er byplanlegging.  Du kan lese mer på hjernekraft.org.

Bli en rollemodell

Gode rollemodeller er en av de viktigste faktorene som påvirker elevers holdninger til – og interesse for realfag. Gjennom Teknas samarbeidspartner rollemodell.no kan du bli en del av det nasjonale rollemodellregisteret som skal inspirere barn og unge.

Skaperfestivaler – feiring av kreativitet og skaperglede

Tekna har et samarbeid med Vitensentrene som arrangerer skaperfestivaler og skaperverksteder over hele landet. En skaperfestival er en feiring av kreativitet og skaperglede i vid forstand. Festivalen består av frivillige som viser frem, forteller eller kurser de besøkende i alt fra sløyd til 3D-printing. Engasjementet deres smitter og er grunnlaget for realfagsrekruttering. Det er også en festival der du møter innovative startups. Skaperfestivalene trenger deg som vil vise frem eller fortelle om ditt eget skaperprosjekt. Festivalene trenger også frivillige som vil bidra til gjennomføring av arrangementet og spre god karma og et smil.

Bidra i din lokalavdeling!

I Teknas lokalavdelinger kan du bidra med alt fra leksehjelp til å organisere temakvelder med ulike realfagstema.
Bli med!

Kanskje nettopp ditt bidrag fører til at noen barn og unge velger teknologisk eller realfaglig utdanning i fremtiden.

Les mer om Teknas Teknologi og realfagssatsning

Les også