Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
to samarbeider om oppgaver

Tema: Realfag

Bli leksehjelper med Røde Kors

Oppdatert: 10. apr. 2024 Streaming

Har du lyst til å bruke litt av din tid til å hjelpe andre? Interessen for realfag stuper, og det er stort behov for folk med nettopp din kompetanse. Vil du bidra, som leksehjelper?

Norge står i en realfagskrise. Færre tar fordypning i realfag på videregående skole, færre velger realfaglige studier, færre tilegner seg den kompetansen Norge trenger. Den sviktende rekrutteringen til realfagene forsterkes ved at de videregående skolene sliter med å gi et fullverdig tilbud til elever som ønsker realfaglig fordypning. I vårt arbeid med realfagsrekruttering, har vi nå inngått et samarbeid med Røde Kors, hvor vi inviterer våre medlemmer til å hjelpe frem neste generasjon realister.

Har du lyst til å bidra? Du velger selv hvilke fag du vil hjelpe til med, og du kan gjøre alt hjemmefra, med to timers ukentlig innsats.

Du trenger dette kurset for å komme i gang som leksehjelper. Kurset er obligatorisk for nye frivillige i Røde Kors, og gir en rask opplæring i Røde Kors’ historie og verdier, samt en introduksjon til førstehjelp og psykososial førstehjelp. Videre introduseres tjenesten Digital Leksehjelp, rollen som frivillig leksehjelper, presentasjon av nettsiden digitalleksehjelp.no og veien videre for de som ønsker å bli frivillige. Det settes av god tid til spørsmål.

Om digital leksehjelp

Digitalleksehjelp.no er et nasjonalt leksehjelpstilbud fra Røde Kors hvor elever i ungdomsskolen og videregående skole kan få hjelp til lekser på nett via chat, videochat eller lydsamtale. Målet er at ungdom, uansett livssituasjon og hvor de bor, skal få tilbud om gratis, nyttig og imøtekommende leksehjelp digitalt.

Relaterte bærekraftsmål

Les også