Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Torskeoppdrett

Tema: Bio- og klima

Norsk torskeoppdrett

Oppdatert: 17. apr. 2023 Streaming

Norsk torskeoppdrett er fortsatt i vekst, men er avhengig av tilgang til nye områder, lokaliteter og fisk for å kunne vokse som næring. Det har vært hendelser knyttet til rømning og kjønnsmoden fisk. Er veksten i torskeoppdretten bærekraftig?

Tekna Havbruk og fiskehelse har invitert forvaltning, forskning og kommersielle aktører til å snakke om hva som må til for at næringen skal kunne vokse.

Søknader om opprettelse av nye lokaliteter har fått avslag, noe som gjør næringen sårbar med tanke på videre vekst. Mattilsynet har blant annet en ny praksis ved vurderinger av etableringssøknader for torsk med hensyn til vannkontakt med gytefelt for torsk.

Videre er det ikke bare nok med tilgang til nye lokaliterer hvis det ikke er god nok fisk til å ha i dem, og hvordan møter vi utfordringene med rømming?

Tekna Havbruk og fiskehelse ønsker med dette velkommen til torskearrangement for å se nærmere på dette.

Tekna Havbruk og Fiskehelse

Tekna Havbruk og fiskehelse jobber for nettverksbygging og et faglig tilbud til alle som jobber innenfor eller har interesse for havbruksnæringen. Vi mener god bruk av kompetanse, tverrfaglighet og teknologi kan løse mange av utfordringene i havbruket, og gjøre næringen mer bærekraftig samt skape trygge arbeidsplasser. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også