Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
To torsk svømmende i havet

Tema: Bio- og klima

Torskeoppdrett

Oppdatert: 13. sep. 2021 Streaming

Hvordan står det egentlig til med norsk torskeoppdrett i dag? Hvordan fungerer torsk i oppdrett og hvordan står det til med fiskehelse og fiskevelferden? Og kan norsk torskeoppdrett være en trussel for kysttorsken?

I de første årene for norsk torskeoppdrett var det stor forventning om lønnsom produksjon og vekst. Men biologiske utfordringer og lave priser gjorde det vanskelig å oppnå en lønnsom drift. Dette førte til at flere selskaper gikk konkurs og etter hvert en kollaps i norsk torskeoppdrett.

Nå er det igjen økende interesse for norsk torskeoppdrett. Hva er nytt og hva gjøres annerledes?
På dette seminaret spør vi oppdrettere og fiskehelsebiologer. Vi vil også høre om interaksjoner mellom oppdrettstorsk og villtorsk.
Hvordan kan man drive økologisk forsvarlig?

Program:

  • Øyvind Hansen, Nofima, hvorfor ble det kollaps i torskeoppdretten og hva er endret nå?
  • Synnøve Åhjem, Statt Torsk, hvordan er fiskehelsen til oppdrettstorsken? Har den spesielle utfordringer?
  • Pål Arne Bjørn, Havforskningsinstituttet, hvilke risikofaktorer kan være forbundet med oppdrett av torsk?
  • Tsjipke Deuzeman, Norcod, erfaringer fra oppdrettsarbeidet, muligheter og utfordringer.

Det er Tekna Havbruk og fiskehelse som inviterer.

Tekna Havbruk og Fiskehelse

Tekna Havbruk og fiskehelse jobber for nettverksbygging og et faglig tilbud til alle som jobber innenfor eller har interesse for havbruksnæringen. Vi mener god bruk av kompetanse, tverrfaglighet og teknologi kan løse mange av utfordringene i havbruket, og gjøre næringen mer bærekraftig samt skape trygge arbeidsplasser. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også