Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Styrtregn over svart paraply

Tema: Bio- og klima

Klimatiltak – hvordan prioritere?

16. mars 2022 Streaming

Hvordan lage gode beslutningskriterier og unngå å vedta klimatiltak uten helhetlige konsekvensvurderinger? Få en innføring i en prioriteringsmatrise med klimatiltak.

Prioritering av større klimatiltak reiser viktige spørsmål:

Hva er:

  • klimaeffekten?
  • energibehovet?
  • kostnadene?
  • konsekvensene for natur og miljø?
  • sysselsettingseffekten?
  • konsekvensene for privatøkonomi, trivsel og helse?

Faggruppe for Energi, Industri og Miljø inviterer til foredrag der foredragsholder presenterer en enkel prioriteringsmatrise, utviklet i samarbeid med kolleger i Naturvernforbundet. Prioriteringsmatrisen bidrar til å skille «hveten fra klinten». Han går også gjennom eksempler på hvordan matrisen kan brukes i forbindelse med vurdering av aktuelle klimatiltak.

Om foredragsholderen

Nils Johnsen er foretaksøkonom og samfunnsviter. Han har vært skatterevisor, helseplanlegger og sykehusdirektør i offentlig sektor. Nils Johnsen har også vært 19 år i Equinor der han arbeidet bl.a. i konsernrevisjonen, som personalsjef og som seniorrådgiver innen organisasjon og ledelse.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer