Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tema: Bio- og klima

Karbonfangstens rolle i det grønne skiftet

Oppdatert: 28. apr. 2021 Streaming

Langskip er vedtatt – hvorfor er dette fullskala demonstrasjonsprosjektet for karbonfangst, transport og lagring så viktig, og hva er karbonfangst egentlig?

Regjeringa har lagt fram en melding til Stortinget om hvordan de vil støtte gjennomføring av fangst, transport og lagring av CO2 i Norge. Prosjektet har fått navnet "Langskip".

Aker Carbon Capture ble skilt ut fra Aker Solutions og etablert som et eget selskap sommeren 2020. Selskapet skal levere karbonfangstanlegget til Norcem HeidelbergCement i Brevik, som er en del av Langskip. Når dette anlegget er i drift i 2024 har man realisert verdens første fullskala karbonfangstanlegg i forbindelse med sementproduksjon. Teknologien er moden, men må nå hurtig skaleres for å bidra til å begrense klimaendringene.

Hanne Rolén er leder for bærekraft i Aker Carbon Capture, skal holde et foredrag for oss om dette denne kvelden. Hun har lang fartstid fra Aker Solutions hvor hun har hatt en rekke roller innen teknologistrategi, digitalisering og linjeledelse. Hun er sivilingeniør fra NTNU innen industriell økonomi og ledelse.

Les også