Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Ung jente reparer elektronikk

Tema: Bio- og klima

Kan vi reparere oss ut av klimakrisen?

Oppdatert: 14. apr. 2021 Streaming

Hvorfor er det er viktig – for både natur og klima – at vi reparerer tingene våre? Restarters Norway gir deg innsikt i påvirkningen vårt forbruk har på klima, tankevekkende eksempler på dagens dårlige praksis, og løsninger som gir håp for framtiden.

Nordmenn er verdensmestre i å kjøpe og kaste elektronikk, og med “Internet of Things” (IoT)-utviklingen og høy kjøpekraft vokser haugen av EE-avfall vi etterlater oss. Teknologiproduktene vi bruker daglig er svært ressurskrevende å produsere, men varer likevel i relativt kort tid før de oppdateres. Kan dette gjøres på en annen måte?

Foredraget tar for seg hvilken påvirkning vårt forbruk har på klima, og hvorfor det er viktig å jobbe for retten til å reparere tingene våre. Det ligger mange positive synergieffekter i å ta bedre vare på det vi har, og Kaja Juul Skarbø fra Restarters Norway viser hvordan “Right to Repair”-bevegelsen jobber for å endre bransjen. Kanskje blir du også inspirert til å fikse noe selv?

Om Restarters Norway:

Restarters Norway mener at ved å ta vare på tingene våre, tar vi vare på naturen. De jobber for å skape en kultur for reparasjon og viser at det kan være gøy å reparere! På deres Fiksefester hjelper frivillige “Fiksere” deg med å ta vare på det du har, heller enn å kjøpe nytt. De forteller også politikere og bransjen at det må bli lettere og billigere å reparere, og at det vi kjøper må leve lenger.

Tekna Klima

Tekna Klima er et nettverk som jobber for å skape tverrfaglige møteplasser, formidle forskning og gi et faglig tilbud til medlemmer som engasjerer seg i klimaendringer. I tilpasningen til klimaendringene er det viktig å bruke vitenskapelig og teknologisk innsikt fra mange fagområder og bransjer, som kan dra nytte av hverandre gjennom felles møteplasser, utveksling av kunnskap og nettverksbygging. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også