Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Havbruk individ

Tema: Bio- og klima

iFarm, individbasert havbruk

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 31. jan. 2017 Streaming

Se video om individbasert havbruk: iFarm. En revolusjon for havbruk i åpne merder. Fremtidens anlegg baserer seg på individuell oppfølging av hver enkelt fisk. Scanning og bildebehandling avdekker sykdommer, lakselus, vekt og trivsel, uten stress for fisken.

Morgendagens fiskeoppdrett

Faggruppe for Industri, Energi og Miljø inviterte til foredrag om morgendagens fiskeoppdrett 8.feb.
Geir Stang Hauge, daglig leder i BioSort kom og presenterte utviklingstrender og nye systemer innen havbruk.

 

iFarm

Videreutvikling fra gruppebasert havbruk til individbasert havbruk: iFarm, er et teknologisk sprang for havbruk i åpne merder. En revolusjon, i følge BioSort.
BioSort og Cermaq prosjekterer i dag et anlegg basert på individuell oppfølging av hver enkelt fisk. På en skånsom måte avdekkes blant annet sykdommer, lakselus, vekt og trivsel. IFarm sorterer fisk etter størrelse, sorterer ut fisk som må behandles og porsjonerer fôr interaktivt på en effektiv måte. Scanning og bildebehandling gir full kontroll, uten stress og sykdom.

Geir Stang Hauge

BioSort TEKNA presentasjon(PDF)
Se video som viser iFarm-konseptet

Faggruppe for Energi, Industri og Miljø har avholdt en rekke spennende fagmøter som du kan finne opptak fra, for eksempel om genmanipulering ved CRISPR-metoden og en rekke temaer innen energi.

Les også