Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Hydrogen

Tema: Forskning

Hydrogen som reduksjonsmiddel i Tyssedal

Oppdatert: 18. jan. 2023 Streaming

Smelteverket Tizir i Tyssedal forsøker å redusere CO2-utslippet med 80 % ved å gå over fra kull til hydrogen som reduksjonsmiddel. Bli med på et spennende foredrag!

Smelteverket TiZir Titanium and Iron er i dag ett av fem i verden av sitt slag, og det eneste i Europa.

Tizir fikk i fjor høst 261 millioner kroner fra Enova for å teste ut hydrogen som reduksjonsmiddel. Smelteverket vil først gjennomføre pilotstudier, deretter bygge og utføre kontinuerlige forsøk i et demonstrasjonsanlegg i Tyssedal. Aktivitetene er planlagt i perioden 2023 til 2026. Går alt etter planen skal det nye anlegget for for reduksjon bygges fra 2027-2028.

Overgang fra kull til hydrogen som reduksjonsmiddel i stål- og metallindustrien har et stort potensiale i verden, men teknologien er hittil lite utprøvd.

Jorulf Kyrkjeeide og Haavard Elstad fra Tizir skal den 18. januar fortelle oss om bedrift og prosjekt.

Om foredragsholderne:

  • Jorulf Kyrkjeeide er prosjektleder for Hydrogenprosjektet i Tyssedal samt leder for Bærekraft og Kommunikasjon ved bedriften.
  • Haavard Elstad er leder for prosesstøtte ved TiZir i Tyssedal.

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Les også