Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Shutterstock_143800954 syklister

Tema: Energi

Ambisiøs klima- og energipolitikk i Oslo – fra visjon til praksis

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 20. okt. 2015 Streaming

Se opptak fra presentasjonene om hvordan den ambisiøse klima- og energistrategien for Oslo skal følges opp.

Den ambisiøse klima- og energistrategien for Oslo krever handling. Hvordan skal strategien løftes fra visjon til praksis?
Hvordan skal man halvere klimagassutslippene innen 2030 og bli fossilfrie i 2050?

FEIM (en faggruppe i Teknas Osloavdeling) inviterte direktør for Klima- og energiprogrammet, Silja Bjerke Vestre, og Helene Egeland, Seniorarkitekt i Plan- og bygningsetaten til å presentere Oslos ambisiøse målsetninger og hvordan disse vil realiseres.

Silja Bjerke Vestre presenterte Klima- og energistrategien for Oslo og snakket om hvordan planen skal realiseres.

Helene Egeland holdt et innlegg om hvordan man arbeider i Oslo for å fremme klimavennlige bygg og byområder med utgangspunkt i FutureBuilt programmet.

Se opptak fra de spennende presentasjonene deres:

Les Bjørn Borgaas sitt innlegg om utkastet til strategien: Det grønne skiftet, eller innlegget Grønt skifte eller kaos, to teorier, der han peker på nødvendigheten av det grønne skiftet, også i henhold til klassisk økonomisk teori.

Les også