Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Byen Cavtat på avstand og i solskinn
Foto av byen Cavtat

Tema: Bygg

CLGE General Assembly i Cavtat

Publisert: 7. juni 2024

Tekna Samfunnsutviklerne rapporterer fra det siste møtet i CLGE (The Comité de Liaison des Géomètres Européens), som fant sted i den sjarmerende havnebyen Cavtat i Kroatia, 19. og 20. april.

CLGEs General Assembly i Cavtat startet med en gjennomgang av organisasjonens aktiviteter og planer, inkludert et 10-årig program for oppmåling av Kroatia. Programmet understreker viktigheten av geodetisk arbeid for nasjonal utvikling.

Les Håkon Auglends fullstendige referat i tekst og bilder (PDF).

Workshops og Kunnskapsdeling

Arrangementet inkluderte workshops om temaer som «Ferdigheter for morgendagen» og «Forskning om å tette kunnskapsbehovet», ledet av eksperter som Eugen Nicolae fra Technical University of Dublin og Markus Handl fra Riegl.

Stavanger: Neste vertsby for CLGE

Ivar Hebnes presenterte Stavanger som vertsby for den neste General Assembly i oktober, noe som indikerer et fortsatt samarbeid og kunnskapsutveksling innen geodetisk landmåling.

General Assembly ble avsluttet med en ekskursjon til Dubrovnik, hvor deltakerne fikk utforske byens historie og kultur, samt observere lokale bryllupstradisjoner.

Nye medlemmer

CLGEs møte i Cavtat var en vellykket samling av geodetiske landmålere og inkluderte opptakelsen av nye medlemsland som Serbia, Bosnia-Herzegovina og Litauen.

Tekna Samfunnsutviklerne fortsetter sitt engasjement i CLGE og ser frem til den kommende General Assembly i Stavanger.

Tekna Samfunnsutviklerne

Tekna Samfunnsutviklerne er nettverket for deg som jobber innen kart, landmåling, arealplanlegging, utbyggingsprosjekter og eiendomsutvikling. Vi holder deg faglig oppdatert gjennom webinarer og arrangementer, og gjennom tidsskriftet Kart og Plan som du mottar gratis når du blir med. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også