Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En person fyller et glass vann fra springen

Tema: Bygg

Storprosjekt for ny vannforsyning til Oslo

Publisert: 23. mai 2022 Streaming

Hør om Oslo kommunes planer om en ny reservevannforsyning fra Holsfjorden.

Oslo kommune har igangsatt et kjempeprosjekt på totalt 27 milliarder kroner for å gi Oslo en ekstra vannkilde i tillegg til dagens vannforsyning fra Maridalsvannet. Prosjektet omfatter en 19 kilometer tunnel fra Holsfjorden under Nordmarka til Huseby, som hovedsakelig skal graves ut med tunnelboremaskin (TBM).

På Huseby skal det lages et eget vannbehandlingsanlegg, for å sikre at Oslo får en komplett alternativ vannforsyning. Vannet fra Holsfjorden skal kobles til eksisterende stamnett for vannforsyning under bakken ved Sagene i Oslo.

Prosjektet er svært omfattende, involverer mange fagområder og krever rask framdrift for å oppfylle mattilsynets krav om en sikrere vannforsyning for hovedstaden innen 2028.

Programmet:

Ny vannforsyning til Oslo

Tekna Bygg og anlegg

Tekna Bygg og anlegg er nettverket som holder deg oppdatert om hva som skjer i bransjen. Delta på gratis webinarer og seminarer eller skaff deg ny kompetanse gjennom et av mange kurs fra ulike tilbydere; Tekna Bygg og anlegg samler tilbud fra sterke fagmiljøer innenfor alle områder innenfor bygg- og anleggsbransjen. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også