Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Barcode Oslo

Tema: Bygg

Nyskapning og innovasjon innen bygg og anlegg

Publisert: 23. nov. 2022 Streaming

Nyskaping og innovasjon er en forutsetning for å videreutvikle byggenæringen og skape grunnlag for nye materialer og tekniske løsninger, redusere klimafotavtrykk og et grønt skifte. Se seminar som setter fokus på dette:

Innovasjoner skjer både i enkeltbedrifter og i samvirke mellom bedrifter og forskningsmiljøer. En framtidsrettet og relevant utdanning og kunnskapsmiljøer med riktig kompetanse er forutsetninger for å muliggjøre dette.

Byggenæringen er kanskje ikke den mest innovative, men nyskaping, skjer i de fleste tilfellene, ved at nye metoder og arbeidsmåter blir tatt i bruk for å gi økt effektivitet i byggeprosesser, lavere energiforbruk og bedre FDV.

Samtidig utvikles nye materialer, teknologier og byggemetoder som bidrar til innovasjon i bransjen. Offentlig støtte til forskning og innovasjonstiltak er nødvendig for å få til dette.

Vi vil i møtet belyse hvordan innovasjon innenfor bygg og anlegg kan styrkes fremover særlig med vekt på grønn omstilling.

Programmet

  • Verdi av gjentakende samarbeid for innovasjon og utvikling i BAE,
    Ragnhild Kvålshaugen, BI
  • Nye muligheter for bruk av laserscanning og 3D-modellering ved planlegging og rehabilitering av bygg,
    Håkon Andresen, Scan Survey AS
  • Bruksområder for visuelle verktøy (AR/VR/visualisering) ved planlegging, utbygging og salg av eiendommer,
    Roger Feste, SymetriSe flere opptak fra arrangementer innenfor bygg og anlegg.

Tekna Bygg og anlegg

Tekna Bygg og anlegg er nettverket som holder deg oppdatert om hva som skjer i bransjen. Delta på gratis webinarer og seminarer eller skaff deg ny kompetanse gjennom et av mange kurs fra ulike tilbydere; Tekna Bygg og anlegg samler tilbud fra sterke fagmiljøer innenfor alle områder innenfor bygg- og anleggsbransjen. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også