Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Urbant solcelletak

Tema: Bygg

Miljø- og klimatilpasset byutvikling

Tekst av Terje Olav Moen Publisert: 7. des. 2017 Streaming

Krav om bærekraftig utvikling og klimatiltak gjør at grunnlaget for byutvikling endres. Vi må planlegge og bygge på nye måter. Se opptak fra seminar.

Må byutviklingen endres for å ta hensyn til nye miljø- og klimakrav?

Krav om bærekraftig utvikling og klimatiltak gjør at grunnlaget for byutvikling endres, og klimaendringer som allerede skjer gjør at det må planlegges og bygges på nye måter. Det omfatter bl.a gjenbruk av materialer og bygninger for å redusere klimaavtrykk og avfall i byggeprosjekter, nye bilfrie mobilitetsløsninger, vann- og avløpssystemer dimensjonert for mer nedbør. Dette må tas hensyn til ved byplanlegging og nye utbyggingsprosjekter framover.

Tekna Bygg og anlegg inviterte til frokostmøte 7.desember:

Hvordan vil miljøkrav og klimaendringer vil påvirke framtidig byutvikling?

– Vi fikk høre André korsaksel fra Byantikvaren fortelle om hvordan de vil integrere eldre verneverdige bygg i nye prosjekter.
André korsaksel: Miljøvennlig utbygging ved gjenbruk og rehabilitering 07.12.17 AKO (PDF)

Roy Frivoll fra Avantor fortalte om miljøsatsingen i Nydalen som grunnlag for en klimatilpasset utbygging:

Sara Polle fra Sweco snakket om gjennomføring av bilfritt byliv i Oslo sentrum og hvordan innbyggerne og næringsliv ser på dette:

– Svein Erik Bakken, også fra Sweco, snakket om hvordan nye VA-systemer må tilpasses endret klima.
Svein Erik Bakken: Tekna – VA – 07.12.2017 (PDF)

Noen utvalgte tidligere arrangementer med beslektet tema:
byggebloggen: Grønn overvannshåndtering
energibloggen: Klimastrategi for Oslo
energibloggen: Fortetting av byer

Som Tekna-medlem, kan du gratis og uforpliktende bli med i fagnettverket Tekna Bygg og anlegg og få informasjon om arrangementer.

Se hvilke andre nettverk og arrangementer Tekna tilbyr innen bygg og anlegg – eller sjekk vårt videoarkiv fra byggarrangementer.

Les også