Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
inspeksjon av våtrom

Tema: Bygg

Krav til vannskadesikkerhet i bygg

Oppdatert: 14. des. 2023 Streaming

Vannskadesikkerhet i bygg sto i fokus når Tekna Bygg og anlegg inviterte til miniseminar i samarbeid med Fagrådet for våtrom (FFV).

  • Hva er dagens krav og hva er egentlig riktig sikkerhetsnivå i TEK?
  • Er det slik at mange bygg ikke oppfyller kravene i TEK?
  • Hva betyr egentlig krav til utskiftbarhet og at lekkasje skal kunne oppdages enkelt og ikke føre til skade på installasjoner og bygningsdeler?

Vidar Hellstrand i Fagrådet for våtrom presenterer utfordringer for bransjen og ønsker å bidra til større bevissthet blant ansvarlig prosjekterende om valg av løsninger og mulige risikoer for byggeiere og rådgivere i forhold til tolkningsutfordringer av eksisterende regler.

Fagrådet for våtrom (FFV) har som formål å dele kunnskap om gode våtrom gjennom kursing og generell erfaringsoverføring mellom alle aktørene i byggebransjen, som byggherrer, rådgivere, arkitekter, utførende, produsenter og leverandører m.m. Tekna er en av 12 organisasjoner som er medlemmer i FFV.

Ifølge rapporten Omfang av byggfeil i Norge har tre av fire nye boliger minst en byggefeil, og 60 % av kartlagte brudd på TEK knytter seg til vann.

Se også opptak fra et tilsvarende miniseminar vi avholdt i august i år:
Vanlige feil i våtrom.

Tekna Bygg og anlegg

Tekna Bygg og anlegg er nettverket som holder deg oppdatert om hva som skjer i bransjen. Delta på gratis webinarer og seminarer eller skaff deg ny kompetanse gjennom et av mange kurs fra ulike tilbydere; Tekna Bygg og anlegg samler tilbud fra sterke fagmiljøer innenfor alle områder innenfor bygg- og anleggsbransjen. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også