Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Bilde av råteskader

Tema: Bygg

Hva kan du om fukt?

Tekst av Fra lavenergiprogrammet Oppdatert: 29. nov. 2020

Fukt i veggen kan komme både fra innsiden og utsiden av huset, og gi muggvekst og råteskader. Vet du hvordan fukt i veggen oppstår og hva du må gjøre?

Hva er duggpunkt? Hvorfor har vi vindsperre? Kan du nok om fukt og vil du vite mer om hvordan du kan unngå fukt?

Fukt i veggen kan komme både fra innsiden og utsiden av huset, og gi muggvekst og råteskader. Vet du hvordan fukt i veggen oppstår og hva du må gjøre for å hindre fuktproblemer?

Få gode råd om hvordan du kan unngå fukt

 viktig å tette godt
Det er viktig å tette godt rundt alle gjennomføringer i veggen slik som hull til ventilasjonsrør og elektrorør. For at elektrikere skal slippe å lage hull i dampsperra kan du bygge veggen slik at de kan trekke elektrorør og montere bokser på innsida av dampsperra. Foto: Glava

For å hindre at varm, fuktig luft innenfra kommer ut i ytterveggen, bruker vi en diffusjonstett dampsperre. Det er også viktig å tette godt rundt gjennomføringer og i overgangen mellom bygningsdeler.

Les mer om lufttetthet og luftlekkasjer

Stikkord: duggpunkt, fukt

Les også