Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
kraftkabler og mast mot vakker lilla himmel

Tema: Bygg

Energisparing i bygg

Publisert: 3. okt. 2022 Streaming

Hvordan oppnå et lavt energibehov og en miljøvennlig energiforsyning i eksisterende bygninger? Hvilke muligheter finnes i dag og hva bør gjøres videre for å få til mer energieffektivisering i bygg?

Se miniseminar der ombygging og etterisolering av eksisterende bygg, og bruk av mer energieffektive materialer og ny energiteknologi ved nybygging, er sentrale stikkord.

Høye strømpriser og en usikker energisituasjon i Europa har gjort energisparing og energieffektivisering mer aktuelt enn på lenge.

Energibruk i bygninger utgjør ca. 40 % av innenlands totalforbruk og mesteparten av bygningene er allerede bygget.

Energisparing i eksisterende bygg vil spare store kostnader og frigjøre strøm til annet bruk. Men investeringene må gjøres i dag for å kunne redusere energiforbruket framover.

Nye energiløsninger krever innovasjon og tar tid å realisere. Det er allerede iverksatt offentlige støtteordninger for å få mer energisparing, men byggebransjen etterlyser flere tiltak og kraftigere satsing fra myndighetene for å få fart i energisparingen.

Programmet

Tekna Bygg og anlegg

Tekna Bygg og anlegg er nettverket som holder deg oppdatert om hva som skjer i bransjen. Delta på gratis webinarer og seminarer eller skaff deg ny kompetanse gjennom et av mange kurs fra ulike tilbydere; Tekna Bygg og anlegg samler tilbud fra sterke fagmiljøer innenfor alle områder innenfor bygg- og anleggsbransjen. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også